SEGRE

MEDI AMBIENT ESQUÍ

Ipcena vol parar obres de Baqueira al Pallars Sobirà

Materials per a la xarxa d’innivació artificial de Baqueira al pàrquing de la Bonaigua.

Materials per a la xarxa d’innivació artificial de Baqueira al pàrquing de la Bonaigua.C. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació ecologista Ipcena sol·licitarà a la Generalitat paralitzar les primeres obres de la nova ampliació de Baqueira Beret al Pallars Sobirà (vegeu SEGRE de dimecres passat), al considerar que els treballs van més enllà de rases per instal·lar les conduccions d’aigua que alimentaran canons de neu a la zona.

L’entitat considera que l’estació està duent a terme importants moviments de terres per a noves pistes en un espai que, afegeix, afecta espais de cria de la perdiu blanca. Així ho va explicar el portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, que va reconèixer que és poc probable que la petició de parar els treballs sigui atesa.

Tanmateix, va apuntar que reclamaran la restitució dels terrenys a l’estat original si prospera el recurs contra l’ampliació de pistes que han interposat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Val a recordar que Baqueira ha ajornat la construcció dels remuntadors que ja té autoritzats a la zona de la Peülla a l’espera que es resolgui aquesta causa judicial.

L’entitat també ha expressat el seu rebuig cap al projecte d’una nova bassa d’innivació per a Baqueira a la zona de Beret, un projecte que espera l’aprovació a partir d’aquest mes per part de la comissió d’Urbanisme d’Aran, en una sessió encara no convocada.

tracking