SEGRE

SUBMINISTRAMENTS PROVEÏMENTS

Gessa prohibeix utilitzar l'aigua de boca per regar prats i horts

L’EMD al·lega que el dipòsit s’està quedant buit

Imatge d’arxiu del campanar de Gessa.

Imatge d’arxiu del campanar de Gessa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Gessa ha emès un ban en el qual prohibeix als veïns l’ús de l’aigua de boca per regar jardins, prats i horts. Això es deu al fet que el dipòsit d’aigua que proveeix el municipi s’està quedant buit. No és la primera vegada que aquesta població es troba en aquesta situació.

Aquesta EMD del municipi de Naut Aran ja va aplicar aquesta restricció pel mateix motiu, però la diferència és que ara l’advertència arriba un mes abans (el 2018 el ban es va difondre a l’agost i ara la prohibició s’ha aplicat a mitjans de juliol). S’ha de destacar que restringir l’ús de l’aigua potable per a regs i piscines acostuma a ser la primera mesura que apliquen els ajuntaments per preservar el subministrament quan escasseja i poder evitar d’aquesta manera més restriccions.

Es dóna la circumstància que l’estiu passat va ser el primer en tretze anys en el qual els pobles de les comarques de Lleida no van necessitar cisternes per proveir-se per falta de aigua. Únicament es van utilitzar per culpa d’incidències o per avaries puntuals.

tracking