SEGRE

METEOROLOGIA ALERTA

Els termòmetres arriben a 40 graus a Lleida abans d'una altra onada de calor

Una família combat la calor jugant amb aigua.

Una família combat la calor jugant amb aigua.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els termòmetres van pujar ahir fins als 40 graus a Lleida, que va registrar les temperatures més altes de Catalunya en la vigília d’una nova onada de calor que, segons els pronòstics meteorològics, afectarà tot el territori català amb l’única excepció de la Val d’Aran.

Als carrers de la capital del Segrià, els termòmetres van arribar a marcar 40 graus al migdia. En canvi, la màxima a tot Catalunya registrada per la xarxa d’estacions meteorològiques de la Generalitat va ser una mica menor: 38,1 graus a la zona de la Femosa, al terme municipal de Lleida.

Les comarques de Lleida van copar el rànquing de la calor més intensa a Catalunya: Alcarràs, Tremp i Solsona van superar els 37 graus, mentre que localitats com Baldomar, Vilanova de Segrià, Torres de Segre, Seròs, Organyà i Oliana van depassar els 36. Quant a l’onada de calor, el seu inici s’espera avui i haurà de prolongar-se fins dijous, amb la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell i el Pallars Jussà com les comarques més afectades a Catalunya, segons les últimes previsions de Protecció Civil.

Aquest ens de la Generalitat ha activat el pla Procicat en fase d’alerta davant de l’augment de risc d’incendi i cops de calor, entre altres incidències.

tracking