SEGRE

INTERNET DELICTES SEXUALS

El tècnic municipal de Mollerussa va ser detingut per 'child grooming'

Dos menors van ser condemnats per difondre una foto sexual d’una companya

El monitor de l’institut Gili i Gaya, al centre, ahir als jutjats de Lleida.

El monitor de l’institut Gili i Gaya, al centre, ahir als jutjats de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les comarques lleidatanes s’han produït diversos casos de delictes sexuals a través d’internet, molts dels quals amb menors com a víctimes i, també, com a agressors. Un dels casos més greus va transcendir el mes de maig passat, quan va ser detingut un tècnic educador i mediador de l’ajuntament de Mollerussa, que va ingressar a la presó acusat d’assetjar menors a través d’internet amb finalitats sexuals, la qual cosa s’anomena child grooming. El modus operandi utilitzat per l’acusat consistia suposadament a contactar amb els menors amb l’objectiu d’aconseguir material pornogràfic que després distribuiria, una pràctica que hauria comès des del 2013. En total, fins a 64 menors, tots ells petits, d’entre 10 i 16 anys, haurien estat les seues víctimes.

El cas destapat a Mollerussa és l’enèsim episodi de child grooming que surt a col·lació en els últims mesos. En el cas particular de Lleida, l’Audiència va condemnar al novembre un veí de Solsona per assetjar per internet una amiga de la seua filla, de 13 anys. Així mateix, també se’l va condemnar per abusar d’una altra menor.

Un exbibliotecari del Gili va ser detingut per assetjar diverses alumnes a través d’un grup de mòbil

No és l’única sentència per delictes sexuals a través d’internet. Com ja va publicar SEGRE, l’Audiència de Lleida va condemnar dos menors a penes de fins més d’un any de llibertat vigilada per difondre a través d’Instagram imatges sexuals d’una companya, també menor, que havien aconseguit a través d’amenaces. En aquest cas, el vídeo havia estat enviat en un primer moment de forma consentida a una tercera persona, però va acabar en possessió dels dos menors condemnats, que el van difondre. També val a recordar el cas de l’exbibliotecari de l’institut Gili i Gaya de Lleida, acusat d’assetjar amb proposicions deshonestes diverses alumnes, amb qui tenia un grup de WhatsApp que es deia Orgia. A través d’aquest grup, els va enviar fotografies eròtiques. Les alumnes van denunciar els fets al centre, que el va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra. A l’espera de judici, l’associació de mares i pares del centre sol·licita que sigui condemnat a quatre anys de presó. També són nombroses les condemnes per violència de gènere, que s’inclou en el delicte d’amenaces, per coaccionar la parella o exparella amb la divulgació de fotos o vídeos íntims.

tracking