SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ PÚBLICA

Una sentència del Suprem prohibeix contractar policies locals interins i paralitza fitxatges

Considera que només els funcionaris de carrera poden desenvolupar activitats amb exercici d’autoritat || La resolució impedeix la incorporació de tres agents dilluns a Tàrrega i altres desenes, qüestionats

Dos agents de la policia local de Tàrrega amb moto, en una imatge d’arxiu.

Dos agents de la policia local de Tàrrega amb moto, en una imatge d’arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una recent sentència del Tribunal Suprem prohibeix als ajuntaments contractar agents de la policia local en règim d’interinitat i obliga que siguin funcionaris de carrera. Actualment, hi ha una desena d’ajuntaments a Lleida que compten amb Guàrdia Urbana al marge de Lleida capital i en tots hi ha agents que ocupen la plaça de forma interina. Si la resolució tingués caràcter retroactiu, els deu consistoris haurien de convocar amb caràcter immediat les places que ocupen actualment els interins o bé prescindir-ne i reduir la plantilla. Tanmateix, fonts sindicals i dels mateixos municipis preveuen que l’efecte de la resolució (del 14 de juny) es limiti a les contractacions futures.

També en aquest cas tindrà repercussió, especialment, a l’ajuntament de Tàrrega, que tenia previst incorporar a la plantilla tres policies locals interins dilluns vinent. Els tres havien superat prèviament un procés selectiu. En canvi, la sentència obliga el consistori a anul·lar aquest procés i l’ajuntament n’iniciarà un altre amb 5 places d’agents per completar la plantilla (de 18) i especificant que han de ser funcionaris de carrera. La Policia de Tàrrega té ara 13 agents, dos dels quals interins. El consistori interpreta que aquests dos interins no els afecta la sentència, ja que està subjecta a final de contracte. Fonts municipals van lamentar que la plantilla de la Policia es quedarà aquest estiu amb serveis mínims al no poder incorporar els tres interins. A Mollerussa, la relació de llocs de treball contempla una policia local de 21 agents i hi ha 7 vacants. D’aquestes, tres places es proveeixen per mobilitat horitzontal dels funcionaris (actualment estan en tràmit i tenen 37 instàncies) i les altres quatre es convocaran per concurs oposició a partir de tardor. Ara estan ocupades per interins, que podran seguir en els seus llocs, segons la interpretació de l’ajuntament, fins que finalitzin els processos selectius per als funcionaris de carrera.

A la Seu d’Urgell, l’ajuntament estudiarà en els propers dies els efectes de la sentència a la plantilla de la Policia Local. El vicealcalde, Francesc Viaplana, va destacar que l’ajuntament ja va convocar a començaments d’any quatre places d’agent local perquè policies interins obtinguin la plaça en propietat, en previsió de la sentència del Suprem. Ara hi ha un subinspector, 4 caporals, 5 agents funcionaris i 5 agents interins, informa C.Sans.

Entre altres exemples, a Balaguer, el regidor Gerard Torres va explicar que, de 15 agents, 5 són interins, però 3 cobreixen les places de sengles agents que ja s’han format a l’escola de Policia i s’incorporen ben aviat. A Agramunt hi ha cinc agents de carrera i un caporal interí. A Tremp són quatre funcionaris i dos interins i a Almacelles, de sis agents dos són funcionaris de carrera i tres es formaran a partir de l’octubre a l’escola de Policía.

L’alcalde, Josep Ibarz, va lamentar que no podran fer contractacions excepcionals però sí que han d’assumir les nòmines dels agents en formació.

tracking