SEGRE

PROTESTES INCENDIS

Veïns de Bovera tallaran demà la C-12 per la falta d'ajuts després de l'incendi

Entre Maials i Flix, juntament amb Asaja

El gran incendi del juny va calcinar més de 5.000 hectàrees.

El gran incendi del juny va calcinar més de 5.000 hectàrees.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Bovera tenen previst tallar demà la carretera C-12 entre Flix i Maials durant tres hores, a partir de les 17.00, per protestar per la “inacció” de la Generalitat després del gran incendi de la Ribera d’Ebre i Ponent, que va arrasar prop de 1.500 hectàrees de terreny de Maials (423,21 ha), Llardecans (580 ha), Bovera (476) i la Granadella (10,5). “Sembla que els polítics només vénen als pobles per fer-se la foto quan hi ha desgràcies com aquesta, però després s’obliden de nosaltres”, va denunciar l’alcalde de Bovera, Òscar Acero, que va afegir que “hi ha agricultors que en els últims anys han invertit molts diners i esforç en els seus cultius i ara ho han perdut pràcticament tot”. Més enllà de les conseqüències del devastador incendi de finals de juny, l’alcalde va subratllar que “a la gent dels pobles ens tenen oblidats”.

“Han tret els ajuts de zona desfavorida, i els de producció ecològica i integrada els paguen quan volen, fins a un any i mig després”, va apuntar Acero. “Fa més d’un mes que ens van prometre ajuts per als damnificats però va passant el temps i no hi ha novetats”, va assegurar.

L’alcalde de Bovera denuncia que “el Govern té oblidats els veïns dels pobles”

A més dels camps calcinats, va destacar que “en les últimes setmanes s’està produint una invasió de senglars que surten de les zones de l’incendi i arrasen els camps de cultiu”.

A la protesta, a l’altura del quilòmetre 86 de la C-12, s’ha sumat l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) i veïns de pobles adjacents. En aquest sentit, l’alcalde de Bovera va fer una crida a la participació dels ajuntaments de Maials, Llardecans i la Granadella per “fer front comú, perquè aquest és un problema que ens afecta a tots”.

tracking