SEGRE

COMARQUES

El Govern aprova mesures urgents per pal·liar els danys de l'incendi a La Ribera d'Ebre

Ho ha dit en roda de premsa després del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Meritxell Budó

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre, que afecta a diversos indrets de les Garrigues i el Segrià

Imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dijous impulsar mesures urgents per pal·liar els danys causats per l’incendi forestal declarat el 26 de juny que va afectar a terrenys forestals, agrícoles i urbans de La Ribera d’Ebre, Les Garrigues i Segrià, com unes línies de crèdit per 5 milions d’euros.

En roda de premsa després del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha destacat que es preveu establir les línies de préstec de les explotacions agrícoles, ramaderes i forestals i comunitats de regants per a "la restitució del potencial productiu", per reparar cultius, infraestructures hidràuliques de regadiu i xarxes de risc.

Segons ha informat l’Executiu català, establiran línies de crèdit per valor de 5 milions amb condicions avantatjoses perquè els titulars de les àrees afectades puguin restituir els danys el més ràpidament possible, tal com va informar aquest dimecres la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en una reunió a Flix amb alcaldes de municipis afectats, presidents dels consells comarcals i la Diputació de Lleida.

Podran ser beneficiaris d’aquesta línia de préstecs, que s’articularà a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i podrà ser ampliada segons les possibilitats pressupostàries, les comunitats de regants, els titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes professionals i els titulars d’explotacions forestals.

El Govern també preveu mesures com la restauració de la coberta vegetal de la zona incendiada i la retirada de la fusta cremada, per "evitar els riscos derivats de l’erosió dels terrenys cremats", ha dit Budó.

Així mateix, es realitzaran intervencions estratègiques en les infraestructures bàsiques per prevenir incendis forestals, com a neteja i condicionament de camins, establir franges estratègiques de protecció i punts d’aigua, i també l’extensió de les xarxes de regadiu amb finalitat de prevenció d’incendis.

tracking