SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Segrià admet retards a les obres de l'abocador, a punt d'aquí a 2 anys i mig

Una de les llicències va haver de passar de nou per Urbanisme i s’ha ratificat aquest mes

Imatge de la reunió d’ahir del Consorci de Residus.

Imatge de la reunió d’ahir del Consorci de Residus.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Segrià admet retards a les obres de l’abocador comarcal. El president del consell i del Consorci de Residus, David Masot, va explicar ahir que els treballs van uns cinc o sis mesos endarrerits respecte al que s’havia previst, encara que la intenció segueix sent que tot el projecte d’ampliació estigui a punt a finals del 2021. Masot va apuntar que aquest retard es deu al fet que una de les llicències va haver de passar de nou per la comissió d’Urbanisme, que la va aprovar el dia 17 de juliol, a més del pla per a la nova planta de tractament de la fracció resta i la millora de la zona per processar l’orgànica.

El Consorci de Residus, que engloba al consell del Segrià, la Paeria de Lleida i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), es va constituir ahir amb els nous membres després de les eleccions municipals. Per part de la corporació comarcal, seran David Masot i Hilari Guiu (tots dos de JxCat) i Josep Ramon Mòdol (ERC). Els membres de la Paeria seran Sergi Talamonte (Comú de Lleida), Regina Cairol (ERC) i Joan Queralt (PSC). El representant de l’Agència de Residus serà Joan Simó, el director de l’àrea municipal d’aquest organisme de la Generalitat.

Val a recordar que la nova planta de tractament de la fracció resta processarà cada any 60.000 tones d’escombraries que no se separen i, per tant, no es reciclen. Aquestes instal·lacions permetran obtenir materials reciclables com paper o fracció orgànica.

L’ampliació de l’abocador es va adjudicar el 2017 per prop de 40 milions d’euros, dels quals 14 milions corresponen a l’obra civil i 25,6 milions són per a la gestió de les escombraries durant deu anys (prorrogables a deu més) per part de la concessionària, la unió temporal d’empreses formada per Valoriza i Romero Polo.

tracking