SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Naix la primera cria de linx al Pirineu català després de més d'un segle

Imatge d’arxiu d’un exemplar de linx boreal.

Imatge d’arxiu d’un exemplar de linx boreal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera cria de linx al Pirineu català ha nascut al Pallars Sobirà. Aquest exemplar és de l’espècie linx boreal, que estava extingida en aquesta zona. El linx va nàixer a les instal·lacions de MónNatura Pirineus, a Son (al municipi d’Alt Àneu) i ja té dos mesos de vida.

Segons van informar ahir des de la Fundació Catalunya-La Pedrera, aquest animal ja es pot veure al centre de recuperació de fauna que l’entitat té en aquesta població del Sobirà i reforçarà els treballs d’educació ambiental que es du a terme al centre.

Intent de reintroducció

S’ha de recordar que el ministeri d’Agricultura va plantejar el 2016 posar en marxa a la Val d’Aran un assaig pioner per utilitzar linxs boreals (extingits des de fa segles a la vall) com a mitjà de control de població per a petits depredadors, com les guineus, que no solen ser objectiu dels óssos ni tampoc tenen interès per als caçadors. No obstant, el Conselh Generau va desistir d’alliberar-ne a finals del 2016 per l’oposició dels ramaders, que temien atacs a ramats. Aquest va ser l’últim projecte que hi va haver a les comarques de Lleida per a la reintroducció d’aquesta espècie.

tracking