SEGRE

FIRES NOMENAMENTS

Justo Minguella, nou director de la Fira de l'Ametlla de Vilagrassa

Justo Minguella.

Justo Minguella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Justo Minguella, representant de l’Associació de Terratinents i de la Comunitat de Regants de Vilagrassa així com a vicepresident de la Comunitat de Regants de l’Alt Urgell (coneguda popularment com el Canalet), serà el nou director de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, que el pròxim 22 de setembre celebrarà la setzena edició. Es tracta d’un reconeixement honorífic a un veí que representa i vetlla pels interessos dels agricultors d’aquest municipi de l’Urgell. Minguella ha destacat durant els últims anys per la incansable defensa dels drets dels regants del Canalet. Amb la incorporació de Minguella a la direcció del certamen, està previst que la fira es professionalitzi encara més.

Amb la celebració de la Fira de l’Ametlla, Vilagrassa s’ha convertit en un referent d’aquest producte. A més, amb l’arribada de l’aigua del canal Segarra-Garrigues i la implantació al municipi d’Ametlles Vicens, filial de Torrons Vicens, cada vegada són més els agricultors que aposten per conrear ametllers. De fet, durant els últims anys Vilagrassa ha vist doblar la plantació d’aquest cultiu per l’alta rendibilitat i per la producció en regadiu.

D’altra banda, l’ajuntament de Vilagrassa impulsa un jardí botànic dedicat als ametllers, en què preveu plantar uns 2.000 arbres en diferents anualitats i de diferents varietats. El projecte es completarà amb un centre d’interpretació de l’ametlla.

tracking