SEGRE

MUNICIPIS ENERGIA EÒLICA

Arriben a la tardor els primers molins de vent des del 2013

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Empresa ha tret a informació pública la declaració d’utilitat i l’autorització del parc eòlic de Solans, promogut per l’empresa Eolia Renovables, que compta amb iniciar la instal·lació d’una vintena d’aerogeneradors entre Llardecans (Segrià) i la Granadella (les Garrigues) a la tardor, segons fonts de la firma.

Aquest parc es va paralitzar el 2012 per la mateixa empresa al no poder completar els tràmits necessaris per obtenir primes per la generació d’energia abans de l’entrada en vigor del decret estatal que suspenia subvencions a aquestes iniciatives, malgrat que ja tenia autorització de la Generalitat.

Entre Llardecans i la Granadella tindrà vint aerogeneradors, que s’aixecaran a l’octubre

D’aquesta forma, Lleida tornarà a veure obres de molins de vent després que el 2013 acabessin els treballs al parc eòlic de la Serra del Vilobí II, a Tarrés. Fonts d’Eolia Renovables van assenyalar que l’agost és un mes en què l’Administració està aturada, per la qual cosa compten que tindran els permisos oportuns, inclosos els dels ajuntaments (que no veuen cap mena de problema en la iniciativa), al setembre o octubre, data en la qual esperen poder començar a aixecar els molins, dels quals setze estaran ubicats a Llardecans i quatre a la Granadella. Els canvis no són substancials, ja que només varia el diàmetre del rotor, per la qual cosa els promotors no contemplen traves.

tracking