SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Sort demana fer un ús responsable de l’aigua per evitar restriccions

Davant de la calor, la sequera i l’augment de població durant els mesos d’estiu

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sort demana als veïns que facin un ús responsable de l’aigua potable per evitar una possible falta de subministrament. L’alcalde, Raimon Monterde, va explicar ahir que de moment els dipòsits d’aigua estan plens i que ara no n’hi ha mancança perquè la gent la consumeix de forma responsable. Monterde va apuntar que aquesta crida es deu a la sequera i la calor que es registren aquest any. A més, val a recordar que moltes localitats com Sort poden veure que la seua població “es multiplica per 4, per 5 o per 6” durant les vacances d’estiu. Per aquesta raó, l’ajuntament (a través d’un comunicat a les seues xarxes socials) va assegurar divendres que en diversos nuclis de població com Llesui o Montardit de Baix es van registrar incidències derivades de la falta de subministrament. Per aquesta raó, la brigada de manteniment i serveis de la capital del Sobirà va inspeccionar els dipòsits reguladors per descartar l’existència de fuites d’aigua, encara que segons el comunicat tot apunta a un consum excessiu d’aigua de boca per a usos que no són de primera necessitat. Per això, l’ajuntament demana prioritzar l’aigua per al consum propi i la higiene personal, “evitant un ús excessiu per regar, omplir piscines o altres que no siguin de primera necessitat” (vegeu SEGRE d’ahir).

També al Sobirà, altres localitats com Baix Pallars han fet crides similars durant els últims dies. En aquest cas, Gerri de la Sal es proveeix del barranc d’Enseu, pel qual no hi ha gaire aigua, i el consistori va demanar un ús més responsable per evitar que es quedi sense aigua.

Municipis com Belianes (a l’Urgell) van anunciar al juliol restriccions d’aigua durant la nit en els dies de més calor. A més, Gessa (Aran) va prohibir utilitzar l’aigua de boca per regar.

Pendents d’un informe sobre l’inhibidorL’alcalde de Sort, Raimon Monterde, va explicar ahir que estan pendents d’un informe del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), que haurà de determinar si una part de la caixa del desfibril·lador actuava com a inhibidor de freqüències i provocava que els comandaments de cotxes i de portes de comerços no funcionessin. S’ha de recordar que dimecres es van retirar les bateries de la caixa i els afectats van apuntar que ja no tenien constància de queixes. No obstant, Monterde va assenyalar que “fins que no tinguem l’informe del CTTI no en sabrem res”.

tracking