SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Organyà busca els propietaris o hereus de setze nínxols del cementiri

Vista del cementiri d’Organyà.

Vista del cementiri d’Organyà.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Organyà desconeix qui és el propietari de setze dels nínxols ocupats del cementiri de la localitat. Per aquesta raó, ha iniciat un procés actualització de les dades d’aquest equipament municipal. Després de l’última ampliació, fa vuit anys, el cementiri ja es troba al límit de la seua capacitat, “amb molt pocs espais disponibles”, segons va explicar l’alcalde, Celestí Vila.

Per aquesta raó, si ningú es fa responsable d’aquests nínxols, revertiran de nou en el consistori, i aquest retirarà les restes que hi ha dipositades i les enterrarà a la fossa comuna. Aquesta última opció implicaria mantenir identificades les restes almenys dos anys, tal com dicta la normativa, per si en aquest termini apareixen familiars que els reclamin.

Vila va explicar que una revisió del cementiri com aquesta no s’havia fet des de finals dels anys vuitanta.

“Van passant els anys i quan els titulars del dret funerari moren, els familiars no sempre s’ocupen del manteniment ni tampoc de pagar la taxa municipal, de nou euros a l’any”, va indicar. El consistori ha informat d’aquest procés de revisió a través d’un anunci al taulell municipal i la publicació d’un altre al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

tracking