SEGRE

SILVICULTURA CONCURS PÚBLIC

Agricultura subhasta 35.000 tones de fusta de boscos de vuit comarques de Lleida

Els interessats podran veure els arbres de propietat pública abans de ser talats i posats a la venda || Valorats en més de 240.000 € els lots d’ajuntaments de l’Alt Urgell, Sobirà, Cerdanya i Solsonès

Agricultura subhasta 35.000 tones de fusta de boscos de vuit comarques de Lleida

Agricultura subhasta 35.000 tones de fusta de boscos de vuit comarques de LleidaYOLANDA GILI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha tret a la venda mitjançant subhasta més de 35.000 tones i uns altres 8.500 metres cúbics de fusta de boscos públics de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, la Noguera, els dos Pallars, el Solsonès i el Segrià. Es farà en dos modalitats. La subhasta en peu, que significa que els interessats poden anar prèviament als boscos, de propietat municipal però gestionats per la conselleria d’Agricultura, per veure in situ els arbres que després es talaran i vendran; i la subhasta del producte ja tallat i en alguns casos tractat, que és l’habitual, segons van explicar fonts del departament.

Quant a la primera categoria s’han estipulat diversos lots, el preu total dels quals és de 243.448 euros. Els futurs postors podran visitar les superfícies boscoses en visites fixades per la conselleria abans del dia de la licitació, que serà el 10 d’octubre a les 11 del matí a l’ajuntament de Montferrer.

Pel que fa a productes ja tractats (fusta tallada i manipulada per a biomassa o manufactura, per exemple) procedents de boscos de la Generalitat o entitats locals gestionats per Forestal Catalana SA, també s’han establert grups amb preus de sortida que oscil·len entre els 35 i els 65 euros per tona i els 220 i 245 euros el metre cúbic.

Fora de Lleida, la Generalitat també ha tret a la venda unes altres 18.946 tones, aquestes procedents dels boscos del Berguedà de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa amb preus que oscil·len entre els 42 i 66 euros la tona.

L’any passat, la conselleria d’Agricultura va adjudicar per 1,5 milions 40.000 tones de fusta de boscos públics procedents de sis comarques (no hi estaven incloses la Cerdanya lleidatana i la Noguera) en la que va ser la quarta macrosubhasta convocada pel Govern per a la venda de fusta de boscos públics que es va celebrar a Bagà, al Berguedà.

S’ha de recordar que el sector forestal reclama que es posi a la venda més fusta i consideren que la quantitat que se subhasta és inferior a la demanda, a l’alça per la reactivació de les construccions aixecades amb aquest material, entre molts altres usos.

tracking