SEGRE

CAÇA MITJA VEDA

Queixes dels caçadors a l’iniciar la mitja veda una setmana més tard

Consideren que això reduirà les captures malgrat que durarà tretze dies, els mateixos que l’any passat || Decisió de la Generalitat arran de denúncies ecologistes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mitja veda va començar ahir al matí a Lleida, una setmana més tard del que és habitual arran de denúncies ecologistes que han portat la Generalitat a retardar-la (com va avançar SEGRE el 13 d’agost). Aquest canvi ha motivat queixes entre els caçadors, malgrat que durarà tretze dies, els mateixos que l’any passat. Consideren que aquest nou calendari per a la caça d’aus i guineus reduirà de forma considerable el nombre de captures.

“En zones de Tremp i del Solsonès, els animals ja se n’han anat”, va explicar Jaume Teixidó, president de la Federació de Caça de Lleida. “Les guatlles es desplacen en funció del temps que fa, i la seua marxa s’ha notat després de les últimes tempestes”, va recalcar. “L’obsessió dels ecologistes i l’administració és retallar els dies de caça”, va afirmar Teixidó. En aquest sentit, va argumentar que espècies com la guatlla crien fins al setembre. Per tant, creu que no és necessari iniciar la mitja veda més tard i es va declarar partidari d’iniciar-la el 15 d’agost. La decisió de la Generalitat recull sentències del Suprem contra els períodes de caça de Madrid i Castella-la Manxa. Arran de recursos ecologistes, l’Alt Tribunal va concloure que perjudicaven el període de reproducció de les aus i incomplien normativa europea.

Així mateix, la Comissió Europea ha obert un procediment sancionador contra Espanya per exigir mesures que frenin el descens de la població de tórtores. La mitja veda de Lleida és la primera de Catalunya i també la més llarga. A la resta del territori català començarà el dia 25 i durarà entre 4 i 10 dies (vegeu el desglossament).

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.JOAN GÓMEZ

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.JOAN GÓMEZ

tracking