SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Naut Aran recupera una antiga porta d’entrada a Salardú

Presidirà una nova plaça a peu de la carretera C-28

Recreació de la futura plaça.

Recreació de la futura plaça.AYUNTAMIENTO DE NAUT ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salardú recuperarà una de les tres antigues portes d’accés a la població. L’ajuntament de Naut Aran ja ha aprovat el projecte per construir una plaça en una de les entrades del poble i tornar a aixecar aquesta porta.

L’alcalde, César Ruiz-Canela, va explicar en aquest sentit que Salardú antigament era un poble emmurallat i que hi havia tres portes com la que ara es vol recuperar, encara que actualment no en queda cap de dreta. Aquest accés va ser enderrocat fa diverses dècades i les pedres es van aprofitar per aixecar la porta del cementiri de Salardú.

Així mateix, aquesta nova plaça, que es construirà a peu de la carretera C-28 i a la desembocadura del carrer Major, també servirà com a mirador. El primer edil va apuntar que les obres començaran aproximadament durant el proper mes de maig, una vegada hagi acabat la temporada d’esquí.

D’altra banda, el consistori preveu invertir fins a 150.000 euros en aquesta actuació, als quals en caldrà sumar uns altres 10.000 per acabar d’executar el revestiment de la porta, que s’aixecarà al mig de la plaça.

D’altra banda, l’ajuntament ja ha tret a concurs les obres de millora del consultori mèdic de Salardú, que s’ubica a l’edifici del consistori i antigament havia acollit una biblioteca.

En concret, s’habilitarà un bany per a persones amb mobilitat reduïda i es renovarà el mobiliari i el paviment. Les obres han sortit a concurs per un pressupost d’uns 61.000 euros.

Recreació de la futura plaça.

Recreació de la futura plaça.AYUNTAMIENTO DE NAUT ARAN

tracking