SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Polèmica pel projecte per a un pàrquing a Àger

A la Règola, on ja aparquen cotxes || Veïns reclamen canviar-ne la ubicació

Vehicles estacionats davant de garatges i magatzems de la Règola, on està previst el pàrquing.

Vehicles estacionats davant de garatges i magatzems de la Règola, on està previst el pàrquing.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per habilitar un pàrquing a la Règola ha despertat rebuig entre veïns d’aquest nucli d’Àger. L’estacionament està previst en una zona on ja aparquen els vehicles visitants que van al poble, una cosa que en ocasions provoca conflictes: cotxes bloquegen de vegades les portes de garatges i magatzems dels voltants, o impedeixen la sortida d’altres automòbils aparcats.

El projecte planteja posar ordre a aquesta situació, però els afectats no confien que els conductors es limitin a aparcar a les places habilitades i reclamen instal·lar el pàrquing en una altra part per allunyar els cotxes.

L’aparcament forma part d’un projecte que la Generalitat va posar en marxa durant el mandat anterior per establir rutes senyalitzades a la Règola per donar a conèixer el patrimoni geològic d’aquesta zona, inclosa al Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Els plans elaborats per l’empresa pública Infraestructures.cat plantegen habilitar places d’estacionament per a un total de quinze cotxes i un autobús a la part alta del poble, en terrenys d’antigues eres que són de propietat privada. Alguns veïns ja van comunicar el seu rebuig d’aquesta iniciativa a l’anterior equip de govern, que no va tirar-la endavant.

Ara el nou consistori ha reprès el projecte de la Generalitat i ha iniciat contactes amb els propietaris dels terrenys on està previst l’aparcament perquè accedeixin a cedir les seues parcel·les. Per la seua part, els contraris al pàrquing argumenten que hi ha sòl de propietat municipal a la Règola, com a resultat d’adquirir i demolir per motius de seguretat construccions que amenaçaven ruïna en una altra zona del poble.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, es va mostrar partidària de mantenir la ubicació inicialment prevista i va explicar que qualsevol canvi suposaria alterar un projecte que ja ha elaborat per la Generalitat. La proposta inclou dos recorreguts senyalitzats des del pàrquing per l’interior del poble. L’alcaldessa va assenyalar que tot just implica obres al poble, tan sols serà necessària la delimitació de les places d’estacionament i la col·locació d’alguns cartells.

tracking