SEGRE

EQUIPAMENTS CULTURA

Sidamon obre una biblioteca ‘veïnal’

La inaugura a les antigues escoles com a seu provisional i amb un fons de vuit-cents llibres cedits per famílies || Voluntaris del poble es faran càrrec també de gestionar-la a partir d’ara

Els nens i nenes van poder descobrir aquest nou equipament.

Els nens i nenes van poder descobrir aquest nou equipament.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sidamon va inaugurar ahir la primera biblioteca pública del municipi, un equipament amb una particularitat que el fa excepcional: l’han impulsat els mateixos veïns de la localitat i també el gestionaran a partir d’ara. És fruit dels esforços d’un grup de famílies que va posar en marxa aquesta iniciativa l’any passat. Després d’algunes reunions per establir les bases del projecte, van dedicar bona part del temps lliure a recollir llibres cedits per persones del poble per després catalogar-los i separar-los en funció de la temàtica. Van decidir instal·lar la biblioteca a la seu de les antigues escoles, propietat de l’ajuntament i tancades des de l’any 2016 després de la inauguració del nou centre escolar. Es tracta d’un emplaçament provisional, a l’espera de traslladar els llibres al futur centre de serveis municipals que projecta l’ajuntament. La seua construcció està prevista, precisament, al terreny que ocupava el pati de l’antic col·legi (vegeu les claus).

“És una iniciativa popular des del minut zero”, va corroborar l’alcaldessa, Dolors Tella, durant l’acte inaugural que es va emmarcar en la celebració de la festa major. Davant d’un centenar de persones, des de nens fins a jubilats, Tella va agrair la tasca dels veïns que han posat en marxa la biblioteca i va afirmar que la gestió a partir d’ara també serà veïnal.

Un grup format per jubilats i docents va ser l’encarregat de catalogar i classificar els llibres

En aquest sentit, va avançar que el consistori hi col·laborarà assumint el manteniment de l’immoble i va explicar que ha sol·licitat una subvenció de 600 euros a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) per a la compra de més llibres i l’ampliació amb aquests del catàleg de la nova biblioteca. Els estudiants de Sidamon podran servir-se’n des del primer dia del pròxim curs escolar.

Els nens i nenes van poder descobrir aquest nou equipament.

Els nens i nenes van poder descobrir aquest nou equipament.J.GÓMEZ

tracking