SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Cent setanta expositors a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre

Aquest certamen centenari consolida l’espai gastronòmic estrenat l’any passat

Imatge de visitants a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre.

Imatge de visitants a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Sant Bartomeu, que reuneix uns 170 expositors, va omplir ahir els carrers d’Artesa de Segre durant la primera jornada del certamen. Per segon any consecutiu, la fira aposta pels productes de proximitat i les degustacions, encara que el meló de secà continua tenint el seu espai dins del certamen. Aquest any hi ha dos estands dedicats a aquest producte i preveuen vendre’n entre 8.000 i 10.000 quilos. Un dels expositors d’aquest producte, Jordi Antillach, va explicar que és l’“últim productor de melons del territori, quan abans érem entre 30 i 40”.

En aquesta 576 edició de la fira, una de les més antigues de Catalunya, s’ha consolidat l’espai D’Gusta que es va estrenar l’any passat, en el qual els visitants poden degustar tapes elaborades pels establiments d’Artesa i localitats veïnes amb productes locals.

La Fira de Sant Bartomeu i el mercat setmanal dels diumenges d’Artesa de Segre compten amb una llarga tradició, ja que el rei Alfons IV el Magnànim va concedir aquests dos privilegis a la població el 1443 per reactivar així l’economia, molt malparada com a conseqüència d’una forta crisi.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va inaugurar el certamen i va explicar que les fires “dinamitzen el territori”. En aquest sentit, va apuntar que la Fira de Sant Bartomeu “s’ha sabut renovar amb el certamen D’Gusta” i que aquest és el model de fira que s’hauria d’impulsar. “Són certàmens amb una tradició històrica important, però alhora saben donar-li aquest toc innovador.” Per la seua part, l’alcalde, Domènec Sabanés, va assenyalar que el certamen reuneix entitats, clubs esportius, comerços d’Artesa de Segre i també s’exposen uns 80 vehicles, a més de tractors i maquinària agrícola. Així mateix, s’ofereix una mostra d’oficis antics com el cistellaire o el ceramista.

Al llarg del matí d’avui, es preveu que se celebri la trobada de puntaries i l’intercanvi de segells i de xapes de cava o calendaris. Els visitants podran visitar també els estands del certamen i la zona de degustacions.

Imatge de visitants a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre.

Imatge de visitants a la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre.MAITE MONNÉ

tracking