SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

El pàrquing de caravanes de Balaguer, tancat 4 mesos a l'espera de la CHE

L’organisme estatal ha d’emetre un informe sobre el risc d’inundabilitat a la zona || El tràmit es va retardar perquè la documentació estava en català

Tot i que el pàrquing encara no està inaugurat, ahir s’hi podien veure dos autocaravanes estacionades.

Tot i que el pàrquing encara no està inaugurat, ahir s’hi podien veure dos autocaravanes estacionades.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos autocaravanes estaven ahir aparcades al nou pàrquing habilitat per a aquests vehicles a Balaguer, però no haurien de ser-hi. El pàrquing està tancat quatre mesos després de finalitzar-ne la construcció. L’ajuntament, promotor de les obres, no podrà inaugurar-lo fins que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) emeti un informe sobre la inundabilitat de la zona. Es tracta de terrenys pròxims al riu Segre entre l’avinguda Comte Jaume d’Urgell, el carrer Cervantes i el carrer Josep Maria de Segarra, pròxim al pavelló del Molí de l’Esquerrà.

L’informe de la CHE és necessari per posar en marxa aquest estacionament i la tramitació s’ha vist retardada perquè l’ajuntament va remetre a aquest organisme estatal amb seu a Saragossa documents en català. Així ho va explicar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal (ERC), que va indicar que a petició de la CHE ja han enviat els documents traduïts al castellà. La Confederació, per la seua part, va avançar que ja n’ha fet la valoració però va declinar revelar si és favorable o no fins haver-ho comunicat de forma oficial al consistori. Està previst que ho faci els propers dies.

El pàrquing, que ha suposat una inversió de prop de 40.000 euros procedents de la taxa turística de la Generalitat, va començar a construir-se a mitjans del mes de febrer i les obres van acabar a començaments d’abril. Compta amb boxs amb servei d’aigua i càrrega de llum elèctrica i té capacitat per a mig centenar de vehicles. A més, disposa de dos zones diferenciades per als vehicles que necessitin subministraments d’aigua i llum i per als que no en necessitin.

Aquesta iniciativa, que segons el consistori de la capitla de la Noguera va ser molt ben rebuda pel sector d’usuaris d’aquests vehicles, pretén ser un punt de parada de les diferents rutes turístiques d’entrada i sortida al Prepirineu català. A més, la ubicació del pàrquing d’autocaravanes es troba a la porta d’accés a la zona d’interès patrimonial de la ciutat, cosa que complementa d’aquesta manera l’oferta d’allotjaments.

Altres municipis de Lleida que han habilitat pàrquings d’autocaravanes en els últims anys són Vielha, Tàrrega, Cervera, Preixana o Bovera.

El ‘cas Escalarre’ i les penyes de les Festes del Pilar La normativa sobre inundabilitat té un gran pes en les activitats que es desenvolupen a prop de rius. Un cas que va cridar l’atenció aquest mateix any va ser el festival Doctor Music, que no es va poder celebrar a Escalarre com ho va fer el 1996 per informes desfavorables de l’ACA al trobar-se en zona de flux preferent en cas d’inundació (vegeu les claus). També ha condicionat una celebració emblemàtica com les Festes del Pilar a l’obligar a canviar la ubicació de les penyes el 2017 també a l’estar en sòl inundable.

tracking