SEGRE

URBANISME MILLORES

Nou enllumenat públic amb led al carrer d’Avall de Balaguer

Els porxos del carrer d’Avall tenen poca llum durant el dia encara que faci un clima assolellat.

Els porxos del carrer d’Avall tenen poca llum durant el dia encara que faci un clima assolellat.M. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’enllumenat dels porxos del carrer d’Avall, ubicat al centre històric de Balaguer, és obsolet i insuficient. Els llums instal·lats actualment tenen poca potència, són poc eficients i no compleixen la normativa vigent. A més, des de fa diversos anys veïns i comerciants de la zona demanen al consistori que s’il·luminin els porxos durant algunes hores del dia, sobretot durant les jornades més grises i d’intensa boira a l’hivern, a causa de l’escassa llum natural. Actualment això no és factible perquè l’enllumenat està connectat a una xarxa elèctrica de diversos carrers i suposaria una elevada despesa d’energia.

Per aquests motius, l’ajuntament va aprovar dilluns passat el projecte de substitució de l’enllumenat de la zona dels porxos d’aquest carrer, les transversals (passatges de Sant Isidre i Sant Antoni) i la plaça del Pou. El nou projecte, inclòs als pressupostos del 2018 (amb un cost de 29.161,76 euros IVA inclòs) i pendent de sortir a concurs públic pròximament, contempla renovar el cablatge elèctric d’alimentació als carrers implicats i substituir la il·luminació vella per equips de tecnologia led.

Les noves bombetes milloraran l’eficiència energètica i seran independents de la xarxa

Aquest tipus de bombetes milloraran notablement les condicions d’eficiència energètica i disposaran d’una xarxa elèctrica independent, la qual cosa permetrà a més satisfer la demanda d’il·luminar el carrer durant els dies que no hi hagi prou llum sense un gran sobrecost.

Aquestes bombetes led també disposaran d’un vidre de seguretat molt resistent als actes vandàlics, la qual cosa els donarà una vida útil més llarga.

Els porxos del carrer d’Avall tenen poca llum durant el dia encara que faci un clima assolellat.

Els porxos del carrer d’Avall tenen poca llum durant el dia encara que faci un clima assolellat.M. C.

tracking