SEGRE

SALUT EQUIPAMENTS

L'Hospital del Pallars a Tremp anuncia la major inversió en 25 anys amb 2,5 milions

Aquest mateix any s’iniciarà la reforma del bloc quirúrgic amb una aportació de més d’un milió d’euros || Des que va entrar en servei no s’hi han fets grans millores o reformes necessàries

Imatge d’arxiu de l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp.

Imatge d’arxiu de l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Comarcal del Pallars ha anunciat la inversió més gran al centre des que es va inaugurar l’edifici actual fa vint-i-cinc anys, amb 2,4 milions d’euros des d’aquest any fins a l’any 2021. El centre disposa actualment d’unes instal·lacions que han quedat obsoletes pel pas dels anys i requereixen una millora significativa per a la dinàmica de l’hospital i dels seus serveis assistencials. És necessari reformar el bloc quirúrgic i la primera planta d’hospitalització, amb 32 habitacions.

Aquest mateix any es preveu iniciar la reforma del bloc quirúrgic per renovar els quiròfans i els elements de climatització, la xarxa d’aigua i subministrament elèctric. Aquesta fase dels treballs contempla una inversió d’un milió d’euros. Al sostre de la planta tercera on hi ha el bloc quirúrgic s’han produït humitats i goteres pel mal funcionament i mal estat de la coberta.

El projecte del centre es basa en l’adaptació de les instal·lacions i la millora dels serveis

A més s’ha construït un heliport, amb els elements necessaris per al seu correcte funcionament: llums de senyalització i desaigües pluvials. També s’adaptarà una àrea per a pacients pediàtrics i s’ampliaran els espais de consultes externes. En aquest sentit, es modificaran espais de la planta baixa on actualment hi ha els arxius i despatxos per convertir-los en consultes externes, segons es desprèn del projecte executiu. S’haurà de fer una redistribució d’aquests espais per ampliar el nombre de consultes, considerant els actuals fluxos de pacients i professionals (sala d’espera, control i passadissos).

Les obres de millora de l’hospital comarcal, que cobreix les necessitats sanitàries de les comarques del Jussà, el Sobirà i l’Alta Ribargorça, amb una població de referència de més de 22.000 habitants de trenta-dos municipis, no depèn dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya al disposar d’una partida pròpia de la Diputació per a la millora d’equipaments sanitaris.

D’altra banda, el grup municipal de Compromís x Tremp ha demanat celebrar un ple extraordinari per instar les autoritats sanitàries a prendre mesures urgents en el sector sanitari al Pallars, a causa de la manca de professionals, especialment metges especialistes i infermers, i per la falta de manteniment i renovació de les instal·lacions i els equipaments sanitaris, sobretot a l’hospital comarcal.

tracking