SEGRE

EMERGÈNCIES FOCS

Una fallada en una línia elèctrica va causar l'incendi del Sobirà

Les flames han calcinat gairebé 12 ha del Serrat d’Escobedo

Alguns dels bombers que van controlar ahir l’incendi amb eines manuals.

Alguns dels bombers que van controlar ahir l’incendi amb eines manuals.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van donar ahir per controlat l’incendi forestal que ha calcinat prop de 12 hectàrees entre Esterri i la Guingueta d’Àneu i que, segons els Agents Rurals, hauria estat causat per una fallada en una línia elèctrica. Deu dotacions dels Bombers, dels quals quatre helicòpters del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), van treballar ahir transportant personal i descarregant aigua. En les tasques d’extinció del foc, que es va originar diumenge en una zona de difícil accés del Serrat d’Escobedo, només van poder treballar bombers a peu amb eines manuals i mitjans aeris. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’emergència pocs minuts després de les dotze del migdia de diumenge, quan diverses persones van alertar d’una gran columna de fum que podia observar-se des de diversos quilòmetres. Fins a trenta-set dotacions, onze de les quals aèries, es van mobilitzar per sufocar les flames, que en pocs minuts es van estendre pel Serrat d’Escobedo. No va ser fins a les 21.33 hores quan els efectius van estabilitzar l’incendi.

Durant la nit el foc no es va propagar, per la qual cosa els treballs es van centrar a controlar el perímetre des dels dos flancs.

Així mateix, un incendi a Belianes va arrasar ahir 4.000 metres quadrats de matolls en tres focus diferents. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions.

tracking