SEGRE

PARTITS SOCIS DE GOVERN

La CUP de Tàrrega reclama un consistori 'laic' després que regidors d'ERC anessin a missa

Vista de la ciutat de Tàrrega

Tàrrega obre un concurs per a cinc places de Policia LocalXavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres edils de la CUP, que forma govern a Tàrrega amb ERC, van reivindicar ahir un ajuntament “laic” i van indicar que, per aquesta raó, no assisteixen a actes públics que incloguin cerimònies religioses, com la missa de diumenge passat a l’Aplec de Sant Eloi. A través d’un comunicat, van valorar que “els representants polítics tenen el deure de mantenir-se neutres davant de símbols i creences religioses que no representen la pluralitat de la ciutadania”. Això, van puntualitzar, no és obstacle perquè cadascú practiqui la seua religió a títol individual.

Aquestes declaracions arriben després que l’alcaldessa, Alba Pijuan (ERC), i altres edils republicanes assistissin a la missa que es va celebrar diumenge al parc de Sant Eloi i s’asseguessin a primera fila. Arran de la reivindicació de la CUP, Pijuan va dir que “estem debatent el tema a nivell intern” i va destacar que “cadascú a títol personal té llibertat per fer el que cregui oportú”. Així mateix, va restar importància al fet d’ocupar la primera fila, al considerar-ho “un acte de deferència”.

Durant el passat mandat, el grup de la CUP, aleshores a l’oposició, va demanar a través d’una moció que els regidors “renunciessin a ocupar llocs preferents als oficis religiosos” i que “no hi assistissin en qualitat de representants polítics”. Aquella iniciativa no va prosperar.

tracking