SEGRE

Tremp pagarà exhumar la difunta enterrada per error en un altre nínxol

Preveu fer-ho d’aquí a dos anys i la família afectada recorrerà al jutge per avançar aquest procés

Imatge d'arxiu del cementiri del nucli de Suterranya, a Tremp.

Tremp pagarà exhumar la difunta enterrada per error en un altre nínxolR.N.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tremp es farà càrrec de les despeses del trasllat de la difunta que el mes de gener passat va enterrar per error al nínxol d’una altra família al cementiri del nucli de Suterranya, a Tremp. L’ajuntament, a través d’un decret d’alcaldia, ha ratificat aquesta decisió que atribueix a la proximitat de les fileres de nínxols, encara que resol que no podrà aplicar aquesta resolució fins passats dos anys, segons estableix la normativa sanitària.

El consistori va remetre ahir mateix aquesta decisió a Roberto Navas, membre de la família afectada que a mitjans d’agost va comprovar que a la filera de nínxols que la seua mare havia comprat fa més de vint anys, hi havia una altra persona enterrada i el nom de la seua família, esborrat. La resolució municipal preveu que es pugui presentar un recurs de reposició davant de l’ajuntament o un contenciós administratiu davant del Jutjat de Lleida en el termini de dos mesos.

Precisament, també ahir Roberto Navas va expressar la seua decisió de recórrer al jutge per poder començar els tràmits de la denúncia i aconseguir que s’avancés el termini d’exhumació. Navas esperava aquesta comunicació del consistori per abordar aquesta tramitació. Va insistir en el malestar de la família al considerar que hi havia hagut falta d’informació “ja que si no arriba a ser perquè me’n vaig adonar en els dies en què vaig estar estiuejant a la població, a mi ningú em diu res”. L’ajuntament de Tremp va plantejar una permuta que els afectats van declinar perquè preferien tenir els nínxols junts, com tenien anteriorment.

El consistori de Tremp justifica l’error en el fet que els veïns van creure que els nínxols s’havien venut a la família propietària de les tombes contigües, mentre que la família de la difunta que ocupa la tomba que no li correspon va indicar que en el moment de l’enterrament se’ls va assenyalar aquest nínxol i en aquell moment no tenien la documentació que corroborés el contrari. Segons afirma Navas, hauria estat més senzill si el consistori hagués informat de l’error, “que l’hauríem entès, però ens ha molestat que durant vuit mesos no ens en diguessin res”, va dir.

tracking