SEGRE

TRANSPORT DÈFICIT FERROVIARI

Una altra avaria eleva a 45 els dies amb incidències al tren de Manresa

Balanç en el que va d’any, i la majoria s’han resolt amb trasllat de viatgers en autocar || Calvet exigeix de nou el traspàs efectiu de les línies de Rodalies

Un autocar va recollir ahir a Tàrrega els viatgers que esperaven el tren de Cervera a Lleida.

Un autocar va recollir ahir a Tàrrega els viatgers que esperaven el tren de Cervera a Lleida.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia ferroviària R12 (de Lleida a Barcelona per Manresa) va registrar ahir una nova avaria, de manera que en el que va d’any ja són 45 els dies que aquesta línia ha tingut alguna incidència. En aquesta ocasió, els afectats van ser els passatgers de primera hora del matí, els que havien de sortir al tren de les 7.35 hores des de la capital de la Segarra amb el tren anomenat Cerverí amb arribada prevista a Lleida a les 8.25 hores, que finalment van viatjar en transport alternatiu per carretera. La incidència també va afectar els passatgers que van sortir de Lleida a les 8.50 hores amb arribada prevista a l’Hospitalet a les 12.20 hores, que van fer el trajecte des de la capital del Segrià fins a Cervera per carretera, cosa que va fer registrar retards de més de 10 minuts. L’episodi d’ahir, que va afectar 42 passatgers, tindria el seu origen divendres a la nit, quan el Cerverí va registrar en l’últim trajecte de Lleida a Cervera una incidència tècnica en origen que va provocar que circulés amb 100 minuts de retard, més d’una hora i mitja.

Les autoritats locals reclamen solucions urgents. En aquest sentit, la senadora per ERC Sara Bailac va publicar al perfil de Twitter que “hem demanat al govern en funcions que doni resposta al mal funcionament de la línia”. Per la seua part, el conseller de Territori, Damià Calvet, va incidir que el traspàs de Rodalies fa 10 anys va ser incomplet i va dir al Govern que “si no són capaços de fer aquestes millores que ens ho diguin i ens traspassin les línies, el servei i els diners” per garantir la seua qualitat.

Pugen un 14% els viatgers del tren de la Pobla La línia de la Pobla guanya viatgers cada any des que va recuperar les tres freqüències diàries per sentit entre Lleida i el municipi pallarès i aquest any no serà una excepció. De moment, entre el gener i l’agost el nombre de passatgers ha crescut a prop d’un 14%, segons dades del titular, Ferrocarrils de la Generalitat.

tracking