SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Paralitzat el projecte per recuperar l'antic Solanell

Sense llum, accés deficient i precarietat del proveïment d’aigua

L’accés presenta un greu estat de deteriorament.

L’accés presenta un greu estat de deteriorament.REVIURE SOLANELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recuperació de Solanell, al municipi de Montferrer i Castellbò, no passa pels seus millors moments. Després dels esforços per reviure el nucli, que van començar fa quinze anys amb l’impuls de l’arquitecte Saül Garreta i que a partir del 2014 va continuar la cooperativa Reviure Solanell, el poble s’ha quedat sense llum, el servei d’aigua potable és precari i la pista forestal d’accés és massa deficient com per poder transitar-hi amb seguretat i només és possible fer-ho en totterreny. Tot plegat ha propiciat que l’alberg El Gall Negre, amb capacitat per a vint persones, i que va entrar en funcionament el 2017, estigui tancat i tan sols habitin al nucli tres persones. Tampoc serà possible celebrar la festa major, un esdeveniment que després de set anys organitzant-se ja s’havia convertit en un esdeveniment tradicional. Membres de Reviure Solanell van lamentar ahir aquesta situació i van assegurar que faran tot el possible per “seguir amb el projecte” encara que van témer “no poder assumir la inversió per continuar intentant repoblar-lo”.

Van explicar que fins ara disposaven de llum provisional d’obra però que les diferents llicències per rehabilitar cases han caducat i s’han quedat sense subministrament.

Treballen per legalitzar la concessió de les antigues fonts i pous d’aigua després que l’ajuntament els hagi requerit perquè justifiquin la procedència i la cloració de l’aigua, uns tràmits que preveuen que “es puguin allargar fins a un any i mig més”. Quant al camí d’accés, l’ajuntament contempla finançar part de la inversió.

El pressupost per pavimentar i instal·lar baranes a 800 metres de camí ascendeix als 50.000 euros, dels quals 18.000 els hauria d’assumir Reviure Solanell.

tracking