SEGRE

El Consell de Ministres aprova mesures urgents per als municipis afectats per l'incendi del juny

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha parlat amb els alcaldes de Maials, Bovera, Llardecans i La Granadella per informar-los del paquet d'ajudes

Treballs de neteja en un dels boscos afectats pel gran incendi ahir a Maials.

Treballs de neteja en un dels boscos afectats pel gran incendi ahir a Maials.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha acordat declarar com a "zona afectada greument per una emergència de protecció civil" els municipis afectats per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre i el Segrià del passat mes de juny. Els subdelegats del Govern a Lleida i Tarragona, José Crespín, i Joan Sabaté, han informat personalment aquest divendres els alcaldes de les mesures aprovades pel Govern espanyol, que inclouen beneficis fiscals, mesures laborals i en l'àmbit de la Seguretat Social, i ajudes a corporacions locals, a la producció agrícola i ramadera, i a la restauració mediambiental. Els municipis afectats per aquell incendi forestal són Maials, Llardecans, Bovera i La Granadella, a Lleida; i Flix, Palma d’Ebre, Torre de l’Espanyol i Vinebre, a Tarragona.

Les mesures s'inclouen en un paquet d'ajudes estatals aprovat per a les províncies i comunitats autònomes que han patit temporals, inundacions, incendis forestals i altres catàstrofes naturals des del passat 1 de abril. En total, de forma provisional, l'import de les ajudes s'estima en 557.700.000 d'euros. A aquesta quantitat caldria sumar 130.200.000 en actuacions de l'Administració General de l'Estat i 58,4 milions d'euros en exempcions i bonificacions en matèria d'ocupació i Seguretat Social. L'impacte pressupostari total rondaria, per tant, els 746 milions d'euros, segons ha informat la subdelegació del Govern estatal.

tracking