SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'Estat refarà els estudis per reformar l'N-230 a Aran

A petició del Conselh i després de rebre al·legacions en contra

Vista aèria de l'N-230 a Vielha.

Acord per fer un nou estudi de millora de l'N-230 a l'AranMikel Aristregi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment refarà els seus estudis per reformar la carretera N-230 al seu pas per Aran, després que la proposta que va fer pública l’any passat xoqués amb el rebuig del Conselh Generau i ajuntaments de la Val. Així ho van corroborar ahir les dos parts, després que el síndic d’Aran, Paco Boya, es reunís aquesta setmana amb el director general de Carreteres de l’Estat, Javier Herrero, per abordar aquesta qüestió. Boya va avançar que les institucions araneses participaran a l’hora d’establir el nou traçat de la carretera, de forma “consensuada amb el territori”.

La proposta inicial de Foment preveia una variant des de la sortida nord del túnel en direcció est per Naut Aran fins a superar el nucli urbà de Vielha. Era una cosa que les autoritats locals van rebutjar de ple. Els ajuntaments, el Conselh Generau, la Diputació i la Generalitat van presentar-hi una al·legació conjunta en contra. Al seu lloc, van plantejar un traçat alternatiu per l’oest amb un túnel de 5,2 quilòmetres.

Boya es va mostrar satisfet per l’“oportunitat de començar aquests nous estudis i definir el traçat amb la màxima celeritat”. Val a recordar que l’Estat ha plantejat diverses propostes per reformar la carretera N-230 en les últimes dos dècades. Per la seua part, Foment va indicar que, després de les al·legacions, donarà per conclòs l’estudi en procés d’elaboració al tram entre el túnel i Aubèrt, i donarà ordre d’iniciar-ne un altre “que ampliï l’àmbit del mateix pel límit nord fins a la frontera francesa”.

tracking