SEGRE

EMERGÈNCIES RECUPERACIÓ

Madrid aprova ajuts per al gran incendi de l'estiu

746 milions per pal·liar danys de tragèdies naturals || Creen una obra d’homenatge als afectats entre Maials i Flix

L’artista Marc Sellarès i dos de les impulsores de Camí de Cendra, al costat de l’obra ‘Estels’ a la C-12.

L’artista Marc Sellarès i dos de les impulsores de Camí de Cendra, al costat de l’obra ‘Estels’ a la C-12.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret Llei mitjançant el qual destinarà 746 milions d’euros a pal·liar els danys i les necessitats dels afectats per les greus inundacions i incendis registrats a Espanya des del mes de juny passat, entre els quals s’inclouen els municipis afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre i Ponent, que va calcinar unes 5.000 hectàrees, de les quals més d’un miler són de Maials, Llardecans, la Granadella i Bovera.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va afirmar ahir que “amb aquests ajuts fem efectiu el suport ofert des del primer moment als municipis afectats. És el moment de continuar treballant perquè els perjudicats puguin refer el seu futur com més aviat millor”.

D’altra banda, ahir es va presentar Camí de Cendra, una iniciativa cultural que tindrà lloc dissabte vinent a Flix per recaptar fons que es destinaran a la plataforma Rebrotem i a la caixa de solidaritat de l’ajuntament de Flix per ajudar els afectats. La presentació va tenir lloc a la C-12 entre Flix i Maials, on el bomber i artista visual Marc Sellarès està treballant en l’obra d’homenatge Estels, en la qual fa estrelles amb els arbres calcinats pel foc.

tracking