SEGRE

COMUNICACIONS QUEIXES

Front comú al Pla d'Urgell per exigir la reforma de l'“obsoleta” A-2

Els alcaldes formalitzen un manifest que reclama la construcció d’un tercer carril i la reforma de l’asfalt || Cunillera qualifica aquesta mesura d’“alarmista”

Els alcaldes es van reunir a la seu del consell comarcal.

Els alcaldes es van reunir a la seu del consell comarcal.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes del Pla d’Urgell van formalitzar ahir un manifest per reclamar la millora de l’autovia A-2 al seu pas per la comarca. El document exigeix la construcció d’un tercer carril en els dos sentits de la marxa al llarg del tram que creua les comarques de Lleida per augmentar la seguretat i minimitzar les congestions viàries que s’hi produeixen quan hi ha un sinistre. Precisament, un accident de camió va obligar diumenge passat a tallar durant dotze hores un carril d’aquesta carretera a l’altura de Bellpuig i en direcció a Barcelona. I és que aquesta via va comptabilitzar el pas d’uns 33.339 vehicles a Mollerussa, segons dades del 2017. Aquest 2019, la carretera ja ha registrat un total de cinc accidents mortals entre el maig i el setembre, xifra que suposa el doble de la mitjana de l’última dècada. “L’autovia ha quedat obsoleta després de vint-i-set anys, s’hi han posat alguns pedaços, però el paviment és molt deficient”, va remarcar el president del consell, Rafel Panadés. Per aquesta raó, el manifest també demana actuacions urgents en la millora i conservació de l’asfalt. Segons el text i a través de dades del Servei Català de Trànsit (SCT), la carretera acumula aquest any, fins a finals d’agost, 74 accidents amb víctimes (amb 11 ferits greus i 114 de lleus), xifra que va arribar als 95 els anys 2017 i 2018. Per la seua banda, els alcaldes de Vila-sana i Golmés, Joan Sangrà i Jordi Calvís, respectivament, van destacar la importància logística d’aquesta via, que connecta els polígons del Pla amb els ports de Barcelona i Tarragona.

El document ara buscarà la complicitat dels consells de la demarcació, així com la Diputació, les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega i del departament de Territori i Sostenibilitat. Per la seua banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es va mostrar ahir sorpresa per la moció i va afirmar que “em consta que el consell té coneixement que estem fent un treball de prospecció” i va asseverar que “fer alarmismes en aquest tipus de temes no és el millor camí”.

El subdelegat a Lleida, José Crespín, ja va anunciar mesos enrere estudis en curs per reparar i millorar el tram lleidatà de l’A-2.

tracking