SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per robar en un hotel de Bellpuig i vendre el botí per Wallapop

Condemnat a nou mesos per sostreure objectes d’un establiment a Bellpuig || Mobles, televisors, vaixelles i electrodomèstics

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a nou mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda un acusat de desvalisar un hotel que tenia llogat a Bellpuig i posar a la venda alguns dels objectes robats a través de la plataforma Wallapop. Segons la sentència, ha quedat acreditada la denúncia de la propietària de l’establiment, que va assenyalar que l’acusat s’havia emportat, una vegada que va deixar l’hotel per impagament, diversos objectes des de mobles, televisors, vaixelles i electrodomèstics. L’inventari d’objectes que faltaven una vegada va poder recuperar l’hotel fa constar, entre d’altres, vint televisors petits, una nevera, un congelador, un rentaplats, una gratinadora, un arc frigorífic o un forn. La denunciant va constatar que alguns objectes havien estat posats a la venda a la plataforma digital de compravenda de segona mà després que l’avisés una exempleada.

D’aquesta forma, l’Audiència confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 3 de Lleida, que va condemnar l’acusat a nou mesos de presó per apropiació indeguda i a indemnitzar l’empresa propietària de l’establiment hoteler amb la quantitat que es fixés pel valor dels objectes sostrets, ja que no es va poder determinar quants es van poder vendre a través de Wallapop. La sentència assenyala que, fins i tot, la propietària no va tornar la fiança de 15.000 euros que havia dipositat l’acusat per llogar, amb la seua parella, l’hotel. Una quantitat que el mateix acusat va reconèixer que “ni tan sols arribava per cobrir les rendes vençudes i no pagades”, per la qual cosa, segons el tribunal, tampoc poden cobrir els objectes sostrets. El tribunal dóna plena credibilitat a la denunciant, la denúncia de la qual es complementa amb el testimoni d’exempleats de l’hotel, que van afirmar que els objectes hi eren mentre hi treballaven i que van desaparèixer una vegada l’acusat va deixar l’establiment. S’imposa una pena per apropiació indeguda i no d’estafa perquè no hi va haver engany per al robatori dels objectes. La sentència no és ferma.

tracking