SEGRE

POLÍTICA COMARCAL

El president de l'Alt Urgell nega amenaces a una edil

Miquel Sala.

Miquel Sala.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del consell de l’Alt Urgell, Miquel Sala, va negar ahir “amb total rotunditat” les “greus acusacions” d’amenaces, intimidacions i actitud masclista que la portaveu de Compromís X Pirineu, Carlota Valls, va fer públiques dimarts davant dels mitjans de comunicació. El president va lamentar que “s’hagi malinterpretat la situació” amb Valls i que l’edil “s’hagi pogut sentir amenaçada”. Va insistir en la necessitat d’“anar molt amb compte a l’hora d’utilitzar temes sensibles com les actituds masclistes, les coaccions i els abusos, com a eina política”.

Segons va fer públic Sala en un comunicat, la portaveu de Compromís “va utilitzar una informació confidencial” sobre el Pla Econòmic de Finançament de l’ens comarcal i que contempla la possibilitat d’externalitzar la gestió dels menjadors escolars que depenen de l’organisme, per “atacar el consell” (presentant una moció des de l’ajuntament) i “amb una clara tergiversació de la realitat”. El president (JxCat) va manifestar que va compartir la informació amb el grup de l’oposició “en el marc de confiança mútua” que l’equip de govern ha mantingut aquest mandat però que després dels fets, es va reunir amb Valls i li va dir que “havia perdut la confiança en ella” i que a partir de llavors “només facilitaria la informació a la qual l’oposició té dret per llei. “Va ser un breu debat entre dos polítics que defensaven postures diferents.”

Miquel Sala assegura que va perdre la confiança amb l’edil de Compromís que el va acusar

Sala i la resta de l’equip de govern (JxCat i ERC) van fer públic el “rebuig de qualsevol tipus de masclisme i actituds d’abús de poder” a les institucions.

tracking