SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Dos milions per ampliar l'institut de Guissona

El centre, previst per a 300 alumnes, en té 550 || L’obra no permetrà eliminar els barracons i reduirà el pati

Els barracons de l’institut no desapareixeran amb l’ampliació.

Els barracons de l’institut no desapareixeran amb l’ampliació.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha tret a licitació l’ampliació de l’institut de Guissona, una obra prevista des del 2011. L’actuació permetrà afegir una tercera línia de Secundària i Batxillerat i adaptar el centre al creixement dels cicles formatius d’alimentació i electromecànica.

La inversió suma 2,1 milions d’euros amb una ampliació de l’edifici per la zona on s’ubica el menjador amb un mòdul de nova construcció de dos plantes.

Segons l’alcalde, Jaume Ars, l’obra va dirigida a adaptar els serveis al creixement permanent que té la població, que se situa en gairebé 500 veïns per any i donarà temps per projectar la construcció d’un segon equipament d’escola institut “en la línia que últimament està duent a terme la Generalitat”.

Segons van explicar ahir fonts del centre, l’ampliació no permetrà eliminar els actuals barracons i reduirà l’espai de pati.

L’institut, inaugurat el 2002, estava previst per donar cabuda a dos línies i en l’actualitat hi ha cursos amb quatre i cinc línies. A més, tenia una capacitat màxima de 300 estudiants i actualment en té 550. Les obres compten amb un termini d’execució de 14 mesos.

Guissona té actualment uns 7.300 veïns procedents de gairebé cinquanta nacionalitats (un 50,7% de població d’altres països) i es calcula que el 2023 assoleixi els 10.000, segons les previsions de creixement del grup BonÀrea, superant la població de Cervera, que actualment és d’uns 9.000 habitants.

El creixement de la població desborda els centres educatius

Aquest any ja es va inaugurar l’ampliació del col·legi Ramon Faus i l’any passat el del Ramon Estadella de Guissona. Malgrat aquestes ampliacions, els tres centres públics de la localitat estan al límit de capacitat. És per això que el consistori ja va aprovar al POUM de l’any 2015 un espai per donar cabuda a nous equipaments docents a la zona situada entre l’antiga carretera de Ponts i l’avinguda 11 de Setembre.

tracking