SEGRE

La jutgessa ordena als Mossos entregar una nena de l'Uruguai al seu pare de Vielha

CCOO considera que es "revictimitza una dona que ha patit violència masclista"

Protesta de suport a la mare dijous passat davant de l’ambaixada espanyola a l’Uruguai.

Protesta de suport a la mare dijous passat davant de l’ambaixada espanyola a l’Uruguai.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instància i Instrucció 1 de Vielha e Mijaran ha acordat instar els Mossos d’Esquadra perquè, acompanyats de psicòlegs del cos policial, entreguin la custòdia d’una nena uruguaiana al seu pare, resident en el municipi lleidatà, en el moment en què la mare o una altra persona abandoni el Consolat amb la menor.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat en un comunicat que la Fiscalia va presentar un recurs per sol·licitar l’execució de la sentència per la qual s’havia de fer el canvi de custòdia.

L’entrega de la menor s’hauria d’haver dut a terme divendres al Consolat de l’Uruguai i, malgrat que tant la mare, la menor i el pare es van presentar a la seu de la institució, l’entrega no es va poder realitzar "després de la negativa del cònsol a complir l’ordre judicial", segons el TSJC.

La jutgessa, una vegada va tenir coneixement de la situació, va acordar nova data i lloc per dur a terme l’entrega de la menor, però el Ministeri Públic va sol·licitar en el seu recurs que la intervenció policial no fos només de custòdia, sinó d’execució de la sentència.

La mare va denunciar al pare per presumptes maltractaments i abusos sexuals a la menor, encara que finalment la demanda va quedar arxivada, i es va quedar amb la nena al país llatinoamericà, per la qual cosa el pare la va denunciar per sostracció de la menor.

Després del judici per la custòdia, la sentència va establir que s’havia d’entregar al pare, i estava previst que la mare deixés la menor en el Consolat uruguaià a Barcelona perquè ell la recollís.

tracking