SEGRE

ELECCIONS GENERALS

Quinze llistes per als quatre escons de Lleida als comicis del 10-N, una més que a l'abril

Repeteixen els caps de candidatures dels principals partits i la CUP i Escons en Blanc se sumen a les presentades el 28-A || Fins a vuit formacions sense diputats concorren a aquestes eleccions

Quinze llistes per als quatre escons de Lleida als comicis del 10-N, una més que a l'abril

Quinze llistes per als quatre escons de Lleida als comicis del 10-N, una més que a l'abril

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze llistes es disputaran els quatre escons per Lleida al Congrés dels Diputats en la repetició de les eleccions generals del 10 de novembre. En total, serà una candidatura més que als comicis del 28 d’abril. Això es deu a la incorporació de la CUP i d’Escons en Blanc a la terna i a la retirada de Front Republicà. El termini per presentar les candidatures va expirar ahir a mitjanit i aquestes es publicaran demà al Butlletí Oficial de l’Estat(BOE) juntament amb les llistes al Senat. Per a la cambra alta es presenten 14 candidatures, ja que la CUP només es presenta al Congrés.

les claus

  • Quinze candidatures. Un total de quinze candidatures es disputen els quatre escons en joc al Congrés dels Diputats per Lleida en la repetició electoral del pròxim 10 de novembre. Hi ha una llista més que el 28 d’abril, per la baixa de Front Republicà i la incorporació de les llistes de la CUP i d’Escons en Blanc.
  • ERC, JxCat i PSC. Xavier Eritja, Inés Granollers Núria Juangran i Sergi Parramon són els candidats d’Esquerra Republicana de Catalunya. Jordi Turull, Concepció Cañadell, Rosa M. Burrell i Ricard Pérez formen la llista de JxCat. Per la seua part, la candidatura del PSC la integren Montse Mínguez, Silveri Caro, Lorena González i Juan Carlos Boix.
  • Cs, ECP i PP. Maria Burrel (Cs), Jaume Moya (EC P) i Dante Pérez (PP) tornaran a encapçalar les candidatures dels respectius partits per aquest 10-N.
  • Altres formacions. També es presenten a les eleccions generals del 10-N Vox, Pacma, Retallades Zero-Grup Verd, Partit Comunista del Poble Català, Per un Món Més Just, Esquerra en Positiu i el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya. 

Els tres partits que van aconseguir representació el 28-A repeteixen candidats, de la mateixa manera que les principals formacions. Així, ERC manté Xavier Eritja i Inés Granollers com a números 1 i 2, respectivament, per al Congrés. De la mateixa manera, el polític independentista, actualment a la presó, i exconseller de Presidència, Jordi Turull, torna a encapçalar la llista de JxCat i farà tàndem de nou amb l’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell. Els socialistes tornen a optar per l’exedil de la Paeria de Lleida Montse Mínguez com a cap de llista per al Congrés dels Diputats.

Catorze candidatures per a la cambra alta, ja que la CUP només es presenta al Congrés dels Diputats

Per la seua part, Cs es presenta per Lleida amb l’actual representant de la formació taronja a la Diputació i regidora a l’ajuntament de Lleida, Maria Burrel. Per la seua part, Jaume Moya repetirà al capdavant de la llista d’En Comú Podem. Els populars finalment han optat per l’exalcalde socialista de Gimenells i el Pla de la Font, Dante Pérez, perquè torni a liderar la candidatura al 10-N, malgrat que la directiva del PP a Lleida apostés pel regidor de Mollerussa Joan Simeón, encara que aquest últim va optar per no presentar-se al procés de selecció del candidat. També Vox presenta llista per Lleida i amb el mateix candidat que el 28-A, Miquel Bonastra.

A totes aquestes llistes s’hi han de sumar les de vuit formacions més que actualment no tenen representació al Congrés. Es tracta del Partit Animalista (Pacma), el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Escons en Blanc, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Esquerra en Positiu, Retallades Zero-Grup Verd, Per un Món Més Just i la CUP. Aquesta última formació es presenta per primera vegada en unes generals amb l’exedil de la Paeria Francesc Gabarrell com a candidat després de recollir 1.375 avals.

tracking