SEGRE

Fiscalia no recorre el 'cas Nadia' i se salda amb 64.000 €

L’Audiència fixa en aquesta xifra el que han de tornar els pares malgrat estafar mig milió

El pare i la mare de la Nadia, aquest dimarts al matí a l'Audiència de Lleida.

Arranca el judici als pares de la NadiaA. Guerrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia no recorrerà la sentència que fixa en només 64.000 euros la quantitat que han de tornar els pares de Nadia Nerea després d’estafar mig milió a desenes de donants simulant tractaments per a la filla malalta. Fonts judicials van assenyalar a aquest diari que el Ministeri Públic no ha presentat recurs a la segona sentència dictada fa uns dies per l’Audiència de Lleida, que només ha tingut en compte 65 afectats, els únics que han pogut justificar les donacions que van fer als pares de la nena, Fernando Blanco i Margarita Garau, per tractar suposadament la menor de la malaltia rara que té. Com va publicar SEGRE diumenge, el tribunal obliga els pares de la nena a tornar només 64.000 euros, molt lluny del mig milió d’euros que la investigació judicial va determinar que havien estafat a base de donacions després de simular cures per a la petita Nadia. Entre els perjudicats hi ha associacions de pares, grups de teatre, empreses i, sobretot, particulars, i en queden fora els proveïdors que no van arribar a cobrar per serveis o productes. D’aquesta manera, els condemnats podran recuperar bona part dels diners que tenien bloquejats, més de 300.000 euros, després de ser arrestats el desembre del 2016.

L’Audiència de Lleida va tornar a redactar la sentència després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) revoqués la part que parlava de les indemnitzacions, ja que el tribunal lleidatà no havia especificat la llista de donants al quals s’havien de tornar els diners. El TSJC va ratificar les penes de presó imposades al matrimoni, 5 anys per a Blanco i 3 i mig per a Garau, per un delicte d’estafa agreujada al veure acreditat que van “ordir un pla” per lucrar-se rebent donacions utilitzant la malaltia de la seua filla, que mai va rebre cap tractament a l’estranger i la vida de la qual, al contrari del que deien ells, no corria perill a causa de la seua patologia.

Blanco va sortir de la presó el juny passat al complir dos anys i mig de presó preventiva, el màxim que permet la llei al no ser la sentència ferma. El seu advocat va assenyalar que havia recorregut la sentència al Tribunal Suprem, per la qual cosa l’Audiència va haver d’ordenar l’excarceració del pare de la Nadia. La mare ja estava en llibertat provisional.

tracking