SEGRE

TURISME INICIATIVES

Tres pobles de Lleida rebran 767.555 euros de la taxa turística catalana

Sort destinarà l’ajuda a recondicionar el parc del Riuet.

Sort destinarà l’ajuda a recondicionar el parc del Riuet.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sort, Aitona i Penelles rebran un total de 767.555 euros per desenvolupar projectes amb l’objectiu de dinamitzar el territori. Els diners procedeixen de l’import recaptat de la taxa turística, de la qual la Generalitat es queda una part, i servirà per subvencionar fins un 50 per cent de l’import total dels projectes, que representaran una inversió global d’1,6 milions. En el cas de Sort, preveu una inversió total de 464.726 euros, dels quals la Generalitat en finançarà 232.263, i serviran per remodelar el parc del Riuet i instal·lar punts wifi als equipaments de turisme esportiu i familiar amb l’objectiu de fer-los accessibles per a tothom durant tot l’any.

Pel que fa a Aitona, serà una inversió de 354.266 euros (177.173 sufragats per la taxa turística) per millorar el nucli urbà, recuperar la fortalesa del castell i construir-hi un mirador i millorar l’accessibilitat dels camins per visitar les antigues hortes.

En el cas de Penelles, es destinaran 800.000 euros (358.119 de la taxa turística) a renovar la senyalització de tot el terme municipal, condicionar noves zones verdes i punts de reciclatge per a visitants i construir una ronda al voltant del Castell del Remei per descongestionar les vies de maquinària agrícola.

tracking