SEGRE

TRADICIONS

La Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt es consolida com referent a Ponent

Acull 75 expositors i 115 parades durant tot el cap de setmana

La Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d'Agramunt es consolida com referent a Ponent

La Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d'Agramunt es consolida com referent a PonentDIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt ha estrenat avui la 31a edició de la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra, que se celebra durant el cap de setmana.

La Fira acull 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 food trucks, i compta amb una trentena de degustacions, tallers i ponències que giren entorn del torró, la xocolata a la pedra i altres productes de proximitat.

Com en cada edició, passaran els millors professionals de la cuina i la pastisseria amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic.

Enguany destaca la presència dels cuiners Marc Ribas i Jordi Cruz, que presentaran les seves respectives novetats culinàries elaborades amb xocolata a la pedra i torró.

El certamen també celebra enguany la V edició de la Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra.

L'acte ha estat presidit pel president de la Diputació, Joan Talarn. Després de signar el Llibre d’Honor a la Sala de Plens, Talarn i la resta d'autoritats s'han traslladat a la plaça del Torronaire, on han visitat diferents establiments i botigues fins que han arribat al Taller Virginias, on el president de la Diputació ha inaugurat el nou obrador. Posteriorment, s’ha procedit a la inauguració oficial de la XXXI Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra davant del Monument al Torronaire.

En la seva intervenció, Talarn ha definit la Fira com un certamen que s’ha convertit en “un magnífic aparador industrial, comercial i artesanal d’Agramunt” i en un dels referents més potents de la proposta firal de les nostres terres, “que contribueix a l’economia del territori”. Concretament, aquest 2019 se celebren 210 certàmens a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, 11 més que l’any passat.

Talarn ha volgut destacar també el “pòsit cultural del municipi” explicant que Agramunt té la singularitat de tenir dues fundacions artístiques de primer nivell com són l’Espai Guinovart d’Art Contemporani i Lo Pardal, de la Fundació Guillem Viladot, i ha afegit que, si li sumem “la Fira més dolça” de Catalunya, Agramunt es converteix en una “especificitat” en tot el territori de Lleida. En aquest context, Talarn ha anunciat que l’Institut d’Estudis Ilerdencs està ultimant de cara al Nadal una exposició i l’edició d’un catàleg sobre l’obra de l’escriptor, poeta i humanista Guillem Viladot, del que enguany es compleixen els 20 anys de la seva mort.

tracking