SEGRE

MEDI AMBIENT PROTESTES

Protestes per impedir una pancarta contra Tracjusa de Juneda

La pancarta que s’ha hagut de despenjar a Juneda.

La pancarta que s’ha hagut de despenjar a Juneda.P.I.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma contra la incineradora de Tracjusa a Juneda denuncia que l’ajuntament d’aquesta població de les Garrigues ha obligat l’entitat contrària a la planta d’aquesta empresa a retirar una pancarta que estava penjada a la via pública, lligada en dos balcons de dos cases particulars al carrer Prat de la Riba de la població. El lema de la pancarta és “Salut sí, incinerar, no”. Segons la plataforma, s’al·lega el perill que pugui caure sobre algú i fa al·lusió a una normativa que mai abans no s’havia aplicat pel consistori, ja que en moltes ocasions es pengen pancartes informatives o reivindicatives tant per part de l’ajuntament com d’altres col·lectius.

Afegeix que “amb aquest control de l’espai públic es vol coartar la llibertat d’expressió dels veïns que s’oposen a aquesta incineradora i posiciona al consistori a favor seu”.

Per la seua part, l’alcalde, Antoni Villas, va indicar que totes les pancartes que es trobin en un espai públic es mantenen durant un temps, “però mai a perpetuïtat”. Totes poden col·locar-se siguin d’entitats, partits i actes, però amb un termini, va afegir. Una altra cosa és penjar-les d’una paret o balcó, en aquest cas no tenen termini per desinstal·lar-se ja que no ocupen la via pública. Villas va remarcar que ja fa més de tres mesos que hi ha la pancarta, per la qual cosa el termini ja ha expirat.

tracking