SEGRE

Milers de persones a la Marxa per la Llibertat des de Tàrrega

Els manifestants caminen per l'A-2, tallada en sentit Barcelona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les més de 2.000 persones que han sortit a les set del matí de Tàrrega han arribat a La Panadella (Montmaneu, Anoia) cap a dos quarts de dues del migdia. Han recorregut ja els 26 quilometres que separen aquestes dues poblacions, i encara els hi queden 22 més fins arribar a Igualada, on alguns hi passaran la nit. A la Panadella els esperaven un grup d'un centenar de persones provinents de diverses poblacions de la zona, que s'han afegit a la marxa. D'altres, en canvi, han finalitzat aquí el seu trajecte i han tornat cap a casa. Els manifestants volen fer palesa la seva indignació per la sentència de l'1-O i, al llarg del trajecte, criden proclames a favor de la independència i canten 'Els Segadors'.

L'ambient entre els participants, gent de totes les edats, és festiu i reivindicatiu. Durant el trajecte, criden consignes a favor de la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics. És el cas de la Carolina Macià que, malgrat el cansament acumulat, té la intenció d'arribar fins a Igualada a la tarda. "L'ambient és espectacular, i hi ha molta gent", ha explicat

Un altre dels participants és en Lluís Soler, que fa el recorregut sol fins a Igualada on hi passarà la nit. "Pel camí m'he anat trobant gent i hem estat parlant molt. És agradable i, tot i estar rebentat, és una experiència increïble", ha explicat.

L'A-2 està tallada en sentit Barcelona. Els cotxes es deriven per l'antiga Nacional. La marxa ha col·lapsat alguns municipis de la zona, ja que els vehicles s'han vist obligats a passar per la carretera antiga.

Està previst que la columna de Lleida arribi a Igualada aquest vespre. Soparan i dormiran al pavelló de la zona esportiva Les Comes, i l'endemà es dirigiran cap Martorell, on s'afegirà la columna de Tarragona. Finalment, les cinc columnes s'ajuntaran a Barcelona aquest divendres, coincidint amb el dia de la vaga.

Informació actualitzada del trànsit

Seguim informant

Ha sortit a les 7 del matí des de la plaça del Carme i transcorre per l'autovia A-2.

En actualització...

Marxa per la llibertat des de Tàrrega

Ha sortit a les 7 del matí des de la plaça del Carme i transcorre per l'autovia A-2.

En actualització...

Marxa per la llibertat des de Tàrrega

L'inici de la 'Marxa per la llibertat' des de Tàrrega

Comença la 'marxa per la llibertat' des de TàrregaSEGRE TÀRREGA

tracking