SEGRE

DEMOGRAFIA PROJECTE

Vallbona subhasta 4 finques per fer-hi cases i frenar la despoblació rural

El municipi de Vallbona té 232 veïns.

El municipi de Vallbona té 232 veïns.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vallbona de les Monges ha tret a subhasta quatre parcel·les de propietat municipal entre els nuclis de Vallbona i Montblanquet per promoure la construcció d’habitatges i aconseguir així que noves famílies s’instal·lin al municipi. L’alcaldessa, Elisabet Riera, va explicar que un dels objectius de l’equip de govern en aquest mandat és “frenar la despoblació” que pateix des de fa anys aquesta localitat de l’Urgell.

Les tres parcel·les de Vallbona tenen entre 360 i 400 metres quadrats de superfície i són solars edificables per a ús residencial. Estan ubicades a l’avinguda de Joan Montseny. Les finques han sortit a licitació amb uns preus que oscil·len entre els 32.000 i els 37.000 euros. A Montblanquet, la parcel·la té una superfície de 72 metres quadrats. El termini perquè els interessats presentin les seues ofertes de forma telemàtica conclourà el 28 de novembre vinent.

Aquesta és la primera acció d’un projecte més ampli de l’ajuntament per frenar la despoblació. L’alcaldessa va explicar que també reserven una parcel·la municipal per poder construir-hi habitatges socials o de protecció oficial, en la qual no descarten optar per models d’habitatge alternatius com podrien ser les cooperatives. Finalment, el consistori té també un pis de propietat, que pretenen rehabilitar i posar de lloguer.

Val a destacar que el municipi de Vallbona de les Monges, format per tres nuclis de població, té actualment 232 veïns. Si bé és cert que ja existeixen habitatges buits, alguns propietaris opten per no vendre’ls i, en altres casos, requereixen una inversió elevada per fer-los habitables.

Des de l’ajuntament volen també millorar els serveis com el transport o la connexió a internet.

tracking