SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT

Els nens revelen el pèssim comportament dels pares al volant

Nova campanya de conscienciació de Trànsit

Una nena explica com els seus pares contesten al mòbil al volant.

Una nena explica com els seus pares contesten al mòbil al volant.SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) va llançar ahir una nova campanya de conscienciació per prevenir accidents de trànsit que mostra les diferències en la percepció que pares i fills tenen sobre la manera en què els adults condueixen. Els nens expliquen com els seus progenitors utilitzen el mòbil, superen la velocitat permesa i criden i insulten sovint altres conductors. El lema de la campanya és: “Els nens sempre ens diuen la veritat. Al volant, no te la juguis.”

En aquesta iniciativa han participat vuit famílies anònimes, pares i mares amb els seus fills, d’entre set i catorze anys. La campanya consisteix a plantejar als progenitors, de manera individual, la pregunta de si cometen imprudències quan condueixen. Just després, es dóna veu als respectius fills, a qui se’ls fa la mateixa pregunta, per comprovar si les respostes coincideixen. Els petits revelen quins són els comportaments de risc que adopten els seus pares al volant, que són totalment oposats.

Actituds de risc com l’estrès i l’agressivitat o conductes negligents com manipular el mòbil mentre es condueix són alguns dels hàbits que els petits revelen en els vídeos davant de la sorpresa dels pares que, contràriament, afirmen que sempre condueixen amb precaució i respectant les normes. Entre altres exemples, els nens diuen que “mira el mòbil un moment per a missatges, per si és important. “Accelera i després frena súper ràpid”, “arranca i nosaltres no estem lligades, si està enfadada, toca el clàxon” i “crida a la gent burro”.

La campanya pretén que els conductors que són pares reflexionin sobre les actituds que adopten al volant de manera quotidiana, que no perceben com a inadequades però que realment sí que ho són.

tracking