SEGRE

El xàfec més intens en 50 anys a Les Garrigues i el Pla d'Urgell

Durant la nit del 22 al 23 d'octubre.

Pluges torrencials al pla de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en l’últim mig segle no hi ha precedents d’un dia tan plujós a Les Garrigues, el Pla d’Urgell, el sud de la Noguera i l’est del Segrià, on s’han batut rècords històrics d’una pluja que ha regat tot Catalunya amb quantitats que oscil·len des dels 50 litres per metre quadrat fins els gairebé 300 en alguns punts de Tarragona i en el Alt Empordà.

A Mollerussa, on han caigut 151 litres per metre quadrat, s’ha batut el rècord de pluja un dia des del 15 de setembre de 1974, quan van caure 92 litres, mentre que a Torre Ribera (municipi de Lleida), amb 104 litres en 24 hores, han superat també els 71 litres que van caure el mateix dia de 1974.

De fet, les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya han registrat en un sol dia en Les Garrigues i el Pla d’Urgell xifres pròximes a la mitjana anual de precipitació. Així, l’estació de la Pobla de Cérvoles ha acumulat des d’ahir i fins les 10 hores d’aquest dimecres 254 litres per metre quadrat, quan la mitjana de tot un any el 2017 a la comarca va ser de 333 litres, mentre que Les Borges ha registra 164 litres.

Al Pla d’Urgell s’han acumulat xifres sense precedents durant el temporal: 165 litres a Castellnou de Seana i 156 litres a Mollerussa. Durant tot 2017 van caure a la comarca 290 litres.

tracking