SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen presó per al Rambo de la Cerdanya a Andorra

Fiscalia sol·licita quatre anys o l’expulsió || Per dos atracaments comesos després d’escapar-se del Santa Maria de Lleida

Imatge d’arxiu de Martí Cots Saleta als jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu de Martí Cots Saleta als jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts d’Andorra va jutjar ahir Martí Cots Saleta, més conegut com el Rambo de la Cerdanya, per delictes de blanqueig de capitals, furt i accés a casa habitada, pels quals la Fiscalia va sol·licitar una pena de quatre anys de presó condicional o quinze anys d’expulsió, a més d’una multa de 30.000 euros, segons va informar el Diari d’Andorra.

Cots Saleta va ser detingut el mes de desembre passat al Principat a l’assaltar a mà armada dos hotels a Encamp i Masella, mentre estava en cerca i captura després de fugir de l’hospital psiquiàtric del Santa Maria de Lleida. La defensa, per la seua part, va sol·licitar l’absolució del Rambo de la Cerdanya i l’ingrés en un centre psiquiàtric. L’advocat defensor, segons la informació publicada, va demanar que, en cas de ser condemnat, sigui expulsat durant deu anys d’Andorra i que es faci per la frontera francoandorrana, ja que a Catalunya està reclamat per la Justícia per diversos delictes comesos des dels anys noranta.

Martí Cots Saleta té a l’esquena tres dècades de delictes, sobretot robatoris a mà armada

Els fets jutjats ahir a Andorra van tenir lloc el passat 22 de desembre en un hotel d’Encamp, on va robar 17.000 euros després d’amenaçar els treballadors amb un rifle i pistoles de fogueig després de robar la recaptació en un altre establiment hoteler de Masella. La Fiscalia considera que Martí Cots Saleta havia anat a Andorra per blanquejar els diners del botí del robatori. La defensa va assenyalar que a la presó andorrana no va poder rebre el tractament que necessita. El Rambo de la Cerdanya va ser detingut per la policia andorrana quan muntava un amagatall al bosc, com ja havia fet durant dos anys a la Cerdanya per seguir cometent delictes, sobretot robatoris a mà armada, que era la seua especialitat.

Els atracaments al Principat els va cometre dies després d’escapar-se de l’hospital Santa Maria de Lleida, on estava ingressat a psiquiatria després de la seua detenció per un atracament en una gasolinera de Prats i Sansor. Martí Cots Saleta compta amb tres dècades de delictes a l’esquena i desenes de delictes contra el patrimoni.

tracking