SEGRE

TECNOLOGIA FRAU A INTERNET

Reapareix el virus informàtic que suplanta administracions de Lleida

Falsificat un mail del consell de l’Alta Ribagorça, després dels casos de Tremp i Seròs

Imatge d’un dels mails que suplanten un compte de correu del consell de l’Alta Ribagorça.

Imatge d’un dels mails que suplanten un compte de correu del consell de l’Alta Ribagorça.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El virus informàtic que suplanta ajuntaments, consells i empreses de Lleida ha tornat a aparèixer. En aquest sentit, s’han detectat correu electrònics amb una aparença que imita una adreça electrònica del consell de l’Alta Ribagorça, encara que es tracta en realitat d’una falsificació.

La presidenta de la corporació comarcal, Maria José Erta, va explicar ahir que no tenien constància d’aquesta suplantació d’identitat i va assegurar que no han detectat cap incidència. No obstant, Erta va avançar que valoraran “els pròxims passos a seguir”. Altres fonts consultades per aquest diari van assegurar que el correu que s’intenta suplantar funciona amb normalitat i que no està infectat amb cap virus informàtic. Aquest és un cas semblant al que es va detectar el mes de setembre als ajuntaments de Tremp, Esterri d’Àneu i Seròs, la Diputació i empreses privades, després d’activar per error el programa maliciós que contenen aquests correus, que està ocult sota l’aparença d’un arxiu de text adjunt.

No obstant, aquest virus es posa en marxa només si s’obre el document adjunt. Se’l coneix com a Emotet i quan s’activa es reexpedeix als contactes de la direcció de correu de l’afectat. D’aquesta manera, es propaga per recollir informació sensible dels usuaris, com per exemple dades bancàries, contrasenyes i la seua activitat a internet.

tracking