SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Obres a l'església d'Almenar d'aquí a 15 dies i reobre al culte la d'Alpicat

Queixes a Rosselló per retardar el campanar i el bisbat prioritza actuar a Algerri

La firma per abordar les obres a l’església d’Almenar.

La firma per abordar les obres a l’església d’Almenar.B.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per consolidar l’església d’Almenar començaran d’aquí a quinze dies, mentre que els que es porten a terme a l’església d’Alpicat, ara tancada al culte, estaran finalitzats a finals de mes, segons fonts del bisbat de Lleida.

Representants de la diòcesi, de l’Institut Català del Sòl (Incasol) i de l’ajuntament d’Almenar van firmar ahir el conveni per poder abordar les obres, que suposarà una inversió de 270.000 euros, dels quals 100.000 els aportarà la Generalitat i uns altres 100.000, el bisbat. Consistiran en el reforç d’un antic arc gòtic de la nau central que presenta deformacions i treballs per reduir la humitat, principalment a terra. Segons va indicar l’arquitecte, Joan Agelet, la qualitat de la pedra amb què es va construir el temple no és gaire elevada i és la causa dels despreniments. L’actuació durarà sis mesos i en alguns moments puntuals comportarà el tancament de l’església, per la qual cosa els oficis s’hauran de traslladar a un altre local parroquial. Val a destacar que fa dos anys es va haver de tancar l’església per despreniments a la zona de l’altar.

D’altra banda, l’alcalde de Rosselló, Josep Abad, va expressar crítiques, ja que el bisbat no té previst a curt termini construir el campanar de la seua església. Fonts del bisbat van indicar que, de moment, hi ha intervencions més prioritàries com és el cas d’Alpicat i Algerri. De fet, l’església d’Alpicat tornarà a estar operativa aquest mateix mes després de tancar el febrer passat pel risc de caiguda a la teulada, la qual cosa va obligar a fer els oficis religiosos a la sala La Unió. Les mateixes fonts van remarcar que estan pendents dels informes tècnics per poder abordar actuacions a l’església d’Algerri.

tracking