SEGRE

SERVEIS CONFLICTE LABORAL

Els 30 alcaldes de la Noguera exigeixen solucionar ja la vaga de les escombraries

Sisè dia d’aturada en la recollida de residus, que col·lapsen contenidors i carrers || Els efectes de la vaga indefinida de la recollida d’escombraries a la Noguera ja són visibles a la majoria dels carrers dels 30 municipis de la comarca. Aquesta situació ha portat els alcaldes de la comarca a exigir una solució immediata al conflicte laboral entre l’empresa adjudicatària del servei de recollida i la plantilla de treballadors.

El cartró i la resta d’escombraries ja es col·lapsen en algunes illes de la capital de la Noguera.

El cartró i la resta d’escombraries ja es col·lapsen en algunes illes de la capital de la Noguera.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trenta alcaldes de la Noguera van fer pinya dilluns per exigir a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), empresa concessionària del servei de recollida a la comarca, una solució immediata a la vaga indefinida que porta a terme la plantilla de treballadors. L’aturada arriba avui al sisè dia i els efectes són cada dia més visibles als carrers dels municipis de la Noguera. Així ho va explicar el gerent de l’ens comarcal, Jordi Oronich, que va assegurar que els alcaldes entenen que el conflicte de les escombraries “és estrictament laboral entre empresa i treballadors” i que el consell no assumirà el cost d’un augment salarial per als treballadors, ja que el plec de condicions que va firmar el consell amb FCC fa dos any no contemplava cap revisió salarial. “Els alcaldes no cedirem, aquest conflicte és responsabilitat de l’empresa que es va presentar al concurs amb uns preus determinats”, van dir alguns dels alcaldes consultats. “El consell no va sol·licitar blindar l’augment salarial de la plantilla, va ser FCC qui va firmar que no tocaria el capítol salarial”, van apuntar. Per avui està previst un acte de conciliació al departament de Treball a Lleida entre les dos parts. També hi assistiran membres del consell com a part perjudicada, encara que no participaran en la negociació. Des de l’administració comarcal van tornar a exigir els serveis mínims del 50% en la recollida de la brossa i del 25% a la deixalleria.

La plantilla de treballadors exigeix un conveni laboral que contempli un augment salarial que l’equipari al de la resta de plantilles de FCC a la província de Lleida. Segons un dels representants dels treballadors, els de la Noguera són els que tenen les pitjors condicions laborals i no compten amb un conveni des de fa 12 anys.

Per la seua part, fonts de l’empresa van assegurar que van oferir als treballadors un equilibri econòmic i que estaven compromesos a continuar negociant per trobar una solució per a tothom. Val a recordar que ja van oferir a la plantilla un augment de 120 euros bruts al mes durant un any i que els treballadors van considerar insuficient.

El cartró i la resta d’escombraries ja es col·lapsen en algunes illes de la capital de la Noguera.

El cartró i la resta d’escombraries ja es col·lapsen en algunes illes de la capital de la Noguera.AMADO FORROLLA

tracking