SEGRE

ESQUÍ INSTAL·LACIONS

L'esquí nòrdic estrenarà avui la temporada i Baqueira estudia avançar-la una setmana

Després de les intenses nevades d'aquesta setmana que han deixat gruixos de fins a quaranta centímetres || Les altres pistes d'alpí de Lleida estrenaran la temporada entre el dia 29 i el pont de la Puríssima

Imatge de la preparació de les pistes d’esquí de l’estació de nòrdic de Lles.

Imatge de la preparació de les pistes d’esquí de l’estació de nòrdic de Lles.LLES ESTACIÓ D’ESQUI I MUNTANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis de les set estacions d'esquí nòrdic del Pirineu estrenaran avui la temporada després de les nevades d'aquesta setmana, que han deixat gruixos de fins a quaranta centímetres (vegeu SEGRE d'ahir). Es tracta de les pistes de Guils Fontanera, Aransa, Lles, Tuixent-la Vansa, Virós Vallferrera i Tavascan. D'aquestes, només Aransa i Lles tindran oberts els circuits d'esquí nòrdic, amb vint i setze quilòmetres, respectivament. La resta oferirà circuits de raquetes. Les pistes compten amb neu de qualitat pols i gruixos que oscil·len entre els dotze i els trenta centímetres a les cotes altes. Per la seua part, Sant Joan de l'Erm continua treballant en la preparació de les pistes i preveu obrir el cap de setmana que ve. Val a recordar que l'hivern passat, Lles i Tuixent-la Vansa van estrenar la temporada d'esquí el dia de Tots Sants, en l'inici més primerenc de la història.

Per la seua part, Baqueira Beret estudia avançar l'inici de la temporada i estrenar la campanya el cap de setmana vinent en lloc del dissabte 30 de novembre després de les abundants nevades, segons van apuntar fonts de l'estació aranesa. Per la seua banda, la resta d'estacions d'esquí alpí de Lleida obriran entre finals d'aquest mes i principis de desembre. Port Ainé estrenarà la campanya el 29 de novembre i Port del Comte i Boí preveuen fer-ho l'endemà.

Aransa i Lles oferiran fins a vint quilòmetres de circuits de nòrdic i la resta obren per a raquetes

Per la seua part, Espot i Tavascan obriran el 6 de desembre. Pel que fa a la resta del Pirineu, Andorra inicia avui la temporada amb l'obertura de les pistes d'Ordino Arcalís, mentre que a Aragó estrenaran la campanya Astún i Aramón Formigal, segons l'Heraldo de Aragón.

D'altra banda, ahir va finalitzar el termini per presentar al·legacions a la nova oferta presentada pel grup de Reus per al resort de Boí Taüll. El jutge emetrà la resolució la setmana que ve i haurà de determinar si completa el traspàs de l'aparthotel la Solana i l'hotel Taüll, així com el contracte d'arrendament de l'hotel Romànic a Gestboí (filial de l'operador turístic Viajes Para Ti). S'ha de recordar que l'empresa va augmentar l'oferta econòmica de 250.000 euros a 300.000 i es va comprometre a pagar els dos milions de deute amb la Seguretat Social.

L'adjudicació es va paralitzar per una al·legació del BBVA, principal creditor de Promocions Turístiques de la Vall, filial de Nozar en liquidació i que fins ara havia gestionat tres dels sis hotels del Pla de l'Ermita.

tracking