SEGRE

Acord per adjudicar el resort de Boí Taüll al grup de Reus per 1,8 milions

Una nova oferta amb el vistiplau del BBVA desbloqueja el traspàs dels hotels

L'estació preveu obrir el 30 de novembre.

Acord per adjudicar el resort de Boí Taüll al grup de Reus per 1,8 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat del mercantil número 5 de Barcelona va adjudicar ahir el resort de Boí Taüll al grup empresarial de Reus que va hi licitar en la subhasta del mes d’octubre passat. Un acord amb el BBVA, que va impugnar el procés, ha permès desbloquejar- lo a pocs dies de començar la temporada d’esquí, el pròxim dia 30. Per aconseguir-ho, l’únic postor pels tres allotjaments del Pla de l’Ermita i altres actius que el grup Nozar gestionava fins ara ha elevat la seua oferta des dels 250.000 euros inicials fins als 1,8 milions. L’acord que adjudica el resort a Gestboí, una de les empreses del grup de Reus, manté el compromís de subrogar els contractes dels més de cinquanta empleats d’hotels i restaurants; així com els de diferents empreses proveïdores. Quant al deute de la filial de Nozar amb la seguretat social, que és de més de dos milions, el comprador es va comprometre l’octubre a assumir- la, si bé això no figura de forma expressa en la resolució d’adjudicació, que deixa aquesta qüestió al que dicti la normativa.

Per la seua part, fonts pròximes al procés van indicar que l’adjudicatari la liquidarà. La filial de Nozar, Promocions Turístiques de la Vall, era propietària fins ara de l’aparthotel La Solana i l’hotel Taüll, i gestionava com a arrendatària l’hotel Romànic. Després de la decisió judicial, que no admet recurs, passaran en mans del grup de Reus, que haurà de formalitzar la compravenda en un màxim de quinze dies. El procés d’adjudicació dels tres hotels es va paralitzar a mitjans del mes passat per una al·legació del BBVA, principal creditor de Promocions Turístiques de la Vall.

La filial de Nozar havia contractat amb aquest banc hipoteques per valor de 6,6 milions. El jutjat va instar llavors el grup de Reus, únic que s’oferia a la subhasta, a presentar una altra oferta o a arribar a un acord amb l’entitat bancària, que va impugnar tant l’adjudicació dels actius com el pla de liquidació. Després de diversos dies de negociacions, les dos parts van presentar dilluns passat un escrit al jutge en què fixaven el preu d’adquisició en 1,8 milions. Val a destacar que la urbanització del Pla de l’Ermita acull sis hotels vinculats a l’estació de Boí Taüll que sumen més d’un miler de places d’allotjament. De fet, tant les pistes com el resort són el principal motor econòmic de l’Alta Ribagorça. Per aquesta raó, la paralització del procés d’adjudicació del resort va preocupar la comarca i els treballadors, que ahir van rebre amb alleujament el desbloqueig de la situació (vegeu el desglossament).

Estrena

L’estació preveu estrenar la temporada d’hivern dissabte 30 de novembre amb la gestió de la Generalitat. Per la seua part, el resort preveu obrir com més aviat millor després que el jutge hagi resolt finalment el traspàs dels hotels.

“És una gran notícia per al nostre territori”

L’Alta Ribagorça va rebre ahir amb alleujament la notícia de l’adjudicació definitiva del resort de Boí Taüll. La presidenta del consell, Maria José Erta, va explicar que “és una gran notícia per al nostre territori, un gran impuls per a l’economia comarcal i una tranquil·litat per a tothom, sobretot per als treballadors”. Erta va apuntar que estava “molt satisfeta”. Així mateix, l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sonia Bruguera, va assegurar que estaven “molt contents que s’hagi fet un gran esforç econòmic per arribar a un acord”. La primera edil va apuntar que “si el procés s’hagués allargat, no s’haurien pogut obrir els hotels aquesta temporada i això hauria repercutit negativament tant en els treballadors com en el municipi”. El comitè d’empresa, per la seua part, es va mostrar satisfet amb l’adjudicació dels hotels perquè l’oferta del grup de Reus era l’única que consideraven “seriosa”, al garantir tant l’obertura dels establiments a temps per a la campanya d’hivern com mantenir tota la plantilla sense interrupcions. Val a recordar que la segona oferta presentada per Gestboí per adjudicar-se el resort de Boí Taüll incloïa també cartes de suport del consell de l’Alta Ribagorça, l’ajuntament de la Vall de Boí i el comitè d’empresa.

tracking